Τεντόγλου στο Gazzetta: «Δοκιμασμένο ταρτάν, πηδάω καλά σε αυτό» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
miltos tentoglou glasgow

bet365

Μερικές ώρες πριν μπει στο στάδιο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το χαλάρωμά του στην Emirates Arena και μας μετέφερε τις πρώτες σκέψεις του από το στάδιo.

Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

To 2019, η Emirates Arena στη Γλασκόβη είχε γεμίσει ελληνικές σημαίες για τον 21χρονο τότε Μίλτο Τεντόγλου που κατακτούσε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στον κλειστό στίβο. Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, η ίδια αρένα θα γεμίσει ξανά ελληνικές σημαίες για τον σχεδόν 26χρονο πια Τεντόγλου που αυτή τη φορά θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι το 2022 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είχε πάρει ένα πανάξιο χρυσό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 8.55μ και το Σάββατο 2 Μαρτίου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του κορυφαίου στο αγώνισμα. Πριν από αυτό, όμως, βρέθηκε στην αρένα για να δοκιμάσει τον νέο ελαστικό τάπητα που έχει εγκατασταθεί στο στάδιο και μιλώντας στο Gazzetta εξήγησε πως το νέο ταρτάν είναι καλό και δοκιμασμένο, από τον ίδιο:

«Το στάδιο είναι αρκετά καλό, το ταρτάν κάτω είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που έχει στη Βουδαπέστη, στο Παγκόσμιο ανοιχτού. Τελευταία, σε όλα τα στάδια που γίνονται οι αγώνες, βάζουν αυτό το ταρτάν, είναι σίγουρα πολύ καλό, δοκιμασμένο. Εγώ πηδάω πολύ καλά σε αυτό αλλά για να πω την αλήθεια το προηγούμενο που είχε εδώ στη Γλασκόβη, μου άρεσε ένα τσακ περισσότερο γιατί ήταν λίγο πιο σκληρό και προτιμώ να είναι πιο σκληρό».

Ο Τεντόγλου θυμάται πολύ καλά πως ήταν η διοργάνωση του 2019 που είχε ζήσει τον θρίαμβο στη Γλασκώβη και με αυτές τις αναμνήσεις, θα πορευτεί το Σάββατο 2/3 ώστε να ανέβει ξανά στο βάθρο.

Δείτε τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου στο Gazzetta

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα