Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Κόλμαν, Κράουζερ και Ολισλάγκερς συγκέντρωσαν τα βλέμματα

Πηνελόπη Γκιώνη
κολμαν

bet365

Οι τελικοί της πρώτης μέρας δεν απογοήτευσαν, με τους Ολισλάγκερς και Κράουζερ να συγκεντρώνουν τα βλέμματα πάνω τους.

Αποστολή στη Γλσακόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

Ξεκινώντας με το ύψος, που η Ελληνίδα Τατιάνα Γκούσιν κατέκτησε την έβδομη θέση, η Αυστραλή Νίκολα Ολισλάγκερς κατάφερε να κλέψει το χρυσό μετάλλιο από την Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ. Η Αυστραλή κατάφερε να υπερβεί το 1.99μ, ενώ η Μάχουτσικ έμεινε στα 1.97μ με αποτέλεσμα να τη “ρίξει” από τον θρόνο της. Η Ολισλάγκερς έπειτα δοκίμασε τα 2.02μ και παρ’ όλο που έκανε καλά άλματα, δεν κατάφερε να το υπερβεί. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λία Αποστολόφσκι η οποία βρέθηκε σε φοβερή φόρμα και πέρασε το 1.95μ.

μαχουτσικ ολισλαγκερς

Στη σφαιροβολία ανδρών, είδαμε για μία ακόμη φορά πως το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά. Ο Ράιαν Κράουζερ κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε αφού με 22.77μ ήταν πρώτος και μάλιστα με νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Τον Αμερικανό ακολούθησε ο Νεοζηλανδός Τομ Γουόλς ο οποίος βρέθηκε στο βάθρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης για πέμπτη φορά, έχοντας σήμερα καλύτερη βολή στα 22.07μ. Ο Ιταλός Λεονάρντο Φάμπρι συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και με 21.96μ έκανε δικό του το χάλκινο μετάλλιο. Ο συμπατριώτης του, Ζάιν Βάιρ, με 21.86μ έμεινε τέταρτος.

Στο 60άρι των ανδρών, ο Κρίστιαν Κόλμαν επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά που τον έδιναν ξεκάθαρο φαβορί. Ο Αμερικανός, που είναι σπεσιαλίστας των 60μ, κατάφερε να επικρατήσει με το εξαιρετικό 6.41 και να αφήσει δεύτερο τον Παγκόσμιο πρωτθαλητή και συμπατριώτη του Νόα Λάιλς, με 6.44. Σε αυτή τη φοβερή μάχη ρόλο έπαιξε και ο Τζαμαιϊκανός Ακίμ Μπλέικ, ο οποίος με 6.46 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

60αρι ανδρων

Στο πένταθλο, η Νουρ Βιντς από το Βέλγιο υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της και με 4773 βαθμούς και κορυφαία επίδοση στον κόσμο θα πάρει σπίτι της ακόμη ένα χρυσό. Η Σάγκα Βάνινεν από τη Φιλανδία με 4677 βαθμούς και νέο εθνικό ρεκόρ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ενώ το χάλκινο πήγε στην Ολλανδή Σάρα Ντόκτερ με 4571 βαθμούς. Η άτυχη του αγωνίσματος ήταν η Ισπανίδα Μαρία Βιθέντε που τραυματίστηκε σοβαρά και κατά πάσα πιθανότητα έκοψε τον αχίλλειο τένοντα, όταν έκανε την προσπάθειά της στο ύψος.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα