Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός ο Πιτσάρδο, οι ηχηρές απουσίες

Πηνελόπη Γκιώνη
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός ο Πιτσάρδο, οι ηχηρές απουσίες

bet365

Ο κορυφαίους τριπλουνίστας αυτή τη στιγμή, Πέδρο Πιτσάρδο, ανακοίνωσε πως αποσύρει τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο και μπήκε στη λίστα των μεγάλων απόντων.

Αποστολή στη Βουδαπέστη: Πηνελόπη Γκιώνη

Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου είναι πάντα οι σταρ του, τα πρόσωπα και όσα μικρά θαύματα κάνουν μέσα στο στάδιο. Δεν θα γινόταν, όμως, να μην είχαμε απουσίες ειδικά τώρα που βρίσκομαστε σε προ-Ολυμπιακή χρονιά, με τους Ολυμπιακούς του Παρισιού να βρίσκονται λιγότερο από έναν χρόνο μακριά.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανακοινώθηκε πως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης του τριπλούν, ο Κουβανός που αγωνίζεται για την Πορτογαλία Πέδρο Πιτσάρδο, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετωπίζει στην πλάτη. Μάλιστα, αν κανείς τον παρακολουθούσε αυτή τη σεζόν θα διαπίστωνε πως έχει δώσει μόνο έναν αγώνα στο πρώτο Diamond League της χρονιάς στη Ντόχα στις 5 Μαΐου όταν είχε νικήσει τον αγώνα με το εξαιρετικό 17.91μ. (2.1).

Βέβαια, η απόσυρση του Πιτσάρδο σημαίνει πως ανοίγει μία ακόμη θέση στον τελικό που μπορεί να ευνοήσει και τους Έλληνες τριπλουνίστες (Τσιάμης, Πανταζής, Ανδρικόπουλος) αλλά ανοίγει και μία θέση στα μετάλλια αφού ο Πιτσάρδο έχει μία σχεδόν εγγυημένη θέση στο βάθρο για τον εαυτό του.

Οι σημαντικές απουσίες

Μετά τη συνταρακτική απόσυρση της Σίντνεϊ ΜακΛάφιν από τα 400μ. με εμπόδια, η οποία ευθύνεται όπως εξήγησε σε έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο, όλοι αναμένουν (δυστυχώς) και την απόσυρση της Άθινγκ Μου στα 800μ., μιας και οι δυο τους κάνουν μαζί προπόνηση και η δεύτερη έχει δώσει φέτος ελάχιστους αγώνες.

H back-to-back Παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους, Μαλάικα Μιχάμπο, απουσιάζει λόγω τραυματισμού όπως και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής των 800μ. από τη Βρετανία, Τζέικ Γουάιτμαν, δεν συμμετέχει και άρα δεν θα επιδιώξει τη διατήρηση του τίτλου του. Φυσικά, η απουσία της Νάφι Τιάμ στο έπταθλο δεν θα μπορούσε να μην θεωρηθεί σημαντική όπως και της Πολωνής Αντριάνα Σούλεκ στο ίδιο αγώνα.

Η δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης στις μεσαίες αποστάσεις Άιλις ΜακΚόλγκαν (Βρετανία), ο Αμερικανός 400άρης Μάικλ Νόρμαν αλλά και η Γερμανίδα Κονστάνζ Κλόστερχάλφεν στις μεσαίες αποστάσεις θα λείψουν ενώ για πρώτη φορά μετά από αρκετές διοργανώσεις το επί κοντώ ανδρών θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή του Ρενό Λαβιλενί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα