Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ξεκινά ο Τεντόγλου, πέντε ελληνικές συμμετοχές την πέμπτη μέρα

Πηνελόπη Γκιώνη
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ξεκινά ο Τεντόγλου, πέντε ελληνικές συμμετοχές την πέμπτη μέρα

bet365

Πέντε ελληνικές συμμετοχές θα έχει η πέμπτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, με τον Μίλτο Τεντόγλου να είναι μία από αυτές. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΙΩΝΗ

Γεμάτο είναι το πρόγραμμα της πέμπτης μέρας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού Καραλής, Τεντόγλου, Τζένγκο, Εμμανουηλίδου και Σκαρβέλη.

Την αυλαία θα ανοίξει ο Εμμανουήλ Καραλής στον προκριματικό του επί κοντώ, ο οποίος αγωνίζεται στο Β γκρουπ, με το όριο πρόκρισης να είναι στα 5.80μ.. Ο Καραλής έχει φετινό ρεκόρ 5.82μ. και το 5.80μ. φαίνεται πως μπορεί να το υπερβεί για να βρεθεί στον τελικό ενώ δεν είναι πιθανό να μην χρειαστεί να φτάσουν σε αυτό το ύψος για την πρόκριση.

Έπειτα, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στο Α γκρουπ του προκριματικού του μήκους και θα πηδήξει πρώτος. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα επιδιώξει να ξεμπερδέψει με τον προκριματικό με ένα άλμα, με το όριο να είναι στα 8.15μ..

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα είναι η επόμενη ελληνική συμμετοχή, που θα αγωνιστεί στα 200μ. έχοντας φετινό (και ατομικό) ρεκόρ 22.85. Η νεαρή αθλήτρια θα τρέξει στη δεύτερη προκριματική σειρά μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100μ., ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, την Τα Λου αλλά και την Φωτοπούλου από την Κύπρο. Στον ημιτελικό προκρίνονται αυτόματα οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

H Ελίνα Τζένγκο θα ολοκληρώσει τις ελληνικές παρουσίες στο πρωινό πρόγραμμα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αγωνιστεί στο Β προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού, με το όριο απευθείας πρόκρισης στον τελικό να είναι 61.50μ. και την ίδια να έχει ρίξει φέτος 63.65μ..

Το απόγευμα, η Σταματία Σκαρβέλη θα αγωνιστεί στον προκριματικό της σφυροβολίας. Η αθλήτρια που φέτος έχει ρεκόρ 69.79μ., θα συμμετάσχει στο Α γκρουπ με το όριο απευθείας πρόκρισης να είναι στα 73μ. γεγονός που σημαίνει πως για να το πετύχει θα χρειαστεί να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την αυριανή μέρα έχουν γίνει προσαρμογές στο πρόγραμμα καθώς οι διοργανωτές ενημέρωσαν για υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι, οι προκριματικές σειρές των 5000μ. γυναικών μεταφέρθηκαν για το απόγευμα ενώ έγινε αλλαγή και στην ώρα των προκριματικών σειρών των 200μ. γυναικών, οι οποίες μετακινήθηκαν περίπου 45 λεπτά νωρίτερα.

Οι ώρες των Ελλήνων την πέμπτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (ώρες Ελλάδος)

11.15 Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ, προκριματικός Β γκρουπ)

12.15: Μιλτιάδης Τεντόγλου (μήκος, προκριματικός Α γκρουπ)

12.27: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (200μ. γυναικών, προκριματικές σειρές)

12.55: Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός, προκριματικός)

20.00: Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία προκριματικός)

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα