Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαντούδη με ρεκόρ περιόδου στην 9η θέση

Newsroom
 Η Μαντούδη με ρεκόρ περιόδου στην 9η θέση στο Παρίσι

bet365

H Ζωή Μαντούδη βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση, κατέλαβε την 9η θέση στη σφαιροβολία F20 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ζωή Μαντούδη ξεπέρασε τη φετινή της επίδοση στον τελικό της σφαιροβολίας F20, όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί στην οκτάδα του αγωνίσματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Και οι τρεις βολές της Ζωής Μαντούδη ήταν έγκυρες. Η πρώτη μετρήθηκε στα 11.09μ και στην δεύτερη ανέβηκε στα 13.20μ. σημειώνοντας ρεκόρ περιόδου.

Στην τρίτη χρειαζόταν να βελτιωθεί περισσότερο, όμως μετρληθηκε στα 12.96μ. Η οκτάδα του τελικού ήταν πολύ κοντά, αφού έκλεισε στα 13.22μ και η Ελληνίδα το πάλεψε. Άλλωστε κατέγραψε νέο φετινό ρεκόρ, διότι είχε 13.10μ από αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Με το 13.20μ κατέλαβε την 9η θέση.

Η Βρετανίδα, Σαμπρίνα Φόρτουν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ στα 15,12μ., το ασημένιο πήρε η Γαλλίδα, Γκλόρια Αμπλεμανιό με 14,43μ. και το χάλκινο η Ισαμάρ Μέντες από το Εκουαδόρ με 14,31μ.

Ο Ντισλής 10ος με περιπέτεια

Ο Γρηγόρης Ντισλής βρέθηκε πολύ κοντά στο να μην αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξ αιτίας προβλήματος με την πατέντα του, αλλά τελικά πήρε μέρος στον τελικό της δισκοβολίας F52 και κατέλαβε την 10η θέση.

Σύμφωνα με την λίστα εκκίνησης ο Ντισλής θα αγωνιζόταν ως όγδοος στην σειρά, αλλά τελικά έριξε τις βολές του τελευταίος. Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν με το ύψος της πατέντας του, το οποίο κατά την διάρκεια του αγώνα οι διοργανωτές το έβγαλαν ψηλότερο από το επιτρεπτό όριο (4 χιλιοστά), αν και νωρίτερα στον έλεγχο δεν είχε θέμα.

Τελικά του επετράπη να αγωνιστεί με την πατέντα του Αλγερινού, Μοχάμεντ Μπεραχάλ, ο οποίος του την πρόσφερε. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αγωνιστεί ο Ντισλής του οποίου οι βολές με την σειρά ήταν: 11.75μ – 11.89μ – 11.60μ – 10.73μ – 11.33μ – 10.98μ. Με το 11.89μ ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 10η θέση, μία επίδοση που δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Οι ελληνικές συμμετοχές τη Δευτέρα (2/9)

Λίγες είναι οι ελληνικές συμμετοχές της 5ης μέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς είναι μονάχα δύο αλλά σε δύο διαφορετικά αθλήματα.

Στις 11:05 ώρα Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Τζούνης θα συμμετάσχει στον τελικό της δισκοβολίας F56 στο στάδιο του Σταντ Ντε Φρανς. Ο 33χρονος αθλητής ήταν τέταρτος πριν από τρία χρόνια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και φέτος θα κυνηγήσει να βρεθεί στα μετάλλια.

Περίπου μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 12:04, ο Αντώνης Τσαπατάκης θα κολυμπήσει στην εντυπωσιακή πισίνα της Λα Ντεφάνς Αρένα. Ο κρητικός είναι δηλωμένος στα προκριματικά των 100μ πρόσθιο SB4 και θα κληθεί πρώτα να μπει στον τελικό και έπειτα να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο.

@Photo credits: Nikos Karanikolas

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα