Βαλεντίνα Πετρίλο: Έγινε η πρώτη τρανς που πήρε μέρος σε Παραολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Η Βαλεντίνα Πετρίλο έγινε η πρώτη τρανς που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

bet365

H Bαλεντίνα Πετρίλο μπορεί να έμεινε εκτός τελικού στα 400μ. Τ12, όμως έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βαλεντίνα Πετρίλο έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που πήρε μέρος σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η 51χρονη Ιταλίδα το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9) αγωνίστηκε στα προκριματικά στα 400μ. Τ12 και με την 6η επίδοση (58.35) πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, σημείωσε ατομικό ρεκόρ, 57.58, αλλά έμεινε εκτός τελικού. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα έγραψε ιστορία.

«Από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα περισσότερο για τις διακρίσεις, τις προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν μόνο επειδή είναι τρανς, άνθρωποι σκοτώνονται επειδή είναι τρανς, άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή είναι τρανς και χάνουν τη δουλειά τους ή δεν βρίσκονται στον αθλητισμό. Αλλά τα κατάφερα κι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Σκέφθηκα το Παρίσι από τη μέρα που ήξερα ότι δεν θα φτάσω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο την 1η Αυγούστου 2021, στην πιο εκπληκτική μέρα για τον ιταλικό στίβο, όταν ο Γιάκομπς στα 100 μέτρα και ο Ταμπέρι στο ύψος, κέρδισαν το χρυσό. Και είμαι εδώ τώρα. Επιτέλους, τα κατάφερα» δήλωσε η Πετρίλο.

Σε ηλικία 14 ετών η Πετρίλο διαγνώστηκε με σύνδρομο Stargardt, με τις οπτικές ικανότητές της να περιορίζονται στο 1/50 του φυσιολογικού εύρους. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το πέρασε ως άνδρας, μέχρι το 2017, όταν έκανε το come out στη σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο. Το 2019 άρχισε την ορμονοθεραπεία και το 2020 για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε αγώνες ως γυναίκα, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. T12 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα