Tα 12 «διπλά» του ΠΑΟΚ επί του Άρη (pics&vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Tα 12 «διπλά» του ΠΑΟΚ επί του Άρη (pics&vids)

bet365

Δώδεκα από τα 54 ντέρμπι με γηπεδούχο τον Άρη, έχουν βαφτεί «ασπρόμαυρα», με πολλές ιστορίες να συνοδεύουν αυτά τα 12 «διπλά» του ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το απόλυτο «έξι στα έξι» και στόχο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, δείχνοντας έτσι ποιος είναι το «αφεντικό της πόλης», κι άλλες «κλισέ» εκφράσεις, που ακούγονται πριν και μετά από τέτοιου είδους παιχνίδια.

Οι «ασπρόμαυροι» μέχρι το αποψινό ντέρμπι (55ο με γηπεδούχο τον Άρη και 109ο συνολικά στις 53 από τις 59 χρονιές που βρέθηκαν οι δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία) μετρούν 12 «διπλά» και απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» ψάχνουν το δικό τους… 13αρι από νίκες μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ιδού, οι ιστορίες που συνοδεύουν τα προηγούμενα δώδεκα «διπλά» του «Δικεφάλου», που έχει να κερδίσει στην παραδοσιακή έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου τους από τον Φεβρουάριο του 2005:

01/11/59: Αρης – ΠΑΟΚ 0-1

 

Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα πλαίσια της ενιαίας Α’ Εθνικής κατηγορίας την 1η Νοεμβρίου του 1959. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε τη νίκη, χάρη σ’ ένα γκολ του Γιώργου Χαβανίδη (η πρώτη απάντηση στο κουίζ «Πόσο καλά ξέρεις από… Άρης – ΠΑΟΚ», για να βοηθήσουμε και τους αναγνώστες του gazzetta.gr…), μια νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα στις λαϊκές συνοικίες της πόλης, βάση των πολυάριθμων φιλάθλων του «Δικεφάλου», για την ιστορία της οποίας, μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα στο θέμα του τελευταίου G-Weekend, που είναι αφιερωμένο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

16/12/62: Αρης – ΠΑΟΚ 0-3

Πρωταγωνιστής του δεύτερου «διπλού» ήταν ο Γιάννης Γιακουμής. Μέσος με ευχέρεια στο γκολ, τελείωσε εκείνη τη σεζόν με 13 γκολ στο ενεργητικό του και συνολικά αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1960-1970) στον ΠΑΟΚ. Δύο δικά του γκολ, στα πρώτα 28 λεπτά, έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο «Δικέφαλο», που επιβεβαίωσε την κυριαρχία του με το τρίτο γκολ του Απόστολου Βασιλειάδη (68’).

Το πρώτο από τα δύο γκολ του Γιακουμή ήταν εκπληκτικό σε έμπνευση και εκτέλεση. «Δια τα τέρματα αυτά, ευθύνεται ολόκληρος η άμυνα του Άρεως και όχι μόνον ο τερματοφύλακας Χρηστίδης, δοθέντος ότι εις μεν την πρώτην περίπτωσιν ο Γιακουμής ετρίπλαρε τρεις οπισφοφύλακας, εν συνεχεία εις δε την δευτέραν, εκέρδισε την κεφαλιάν από τον υψηλότερον και πλέον σωματώδη αντίπαλον του, τον Σωτηριάδην», η περιγραφή της επομένης ημέρας από το ιστορικό φύλλο της «Μακεδονίας». O «ασπρόμαυρος» θρίαμβος τους διατήρησε στην 4η θέση, σε απόσταση αναπνοής από τις τρεις ομάδες του ΠΟΚ, ενώ βύθισε τους «κίτρινους» στην 12η θέση της βαθμολογίας.

03/06/73: Αρης – ΠΑΟΚ 1-2

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1972-73 και ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον διατηρούσε, έστω και μαθηματικές, ελπίδες για τον τίτλο. Φυσικά θα έπρεπε να στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός, που ήταν δύο βαθμούς μπροστά, απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Ομόνοια στη Λευκωσία, πράγμα που δεν έγινε, καθώς οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-1. Ο «Δικέφαλος», πάντως, έκανε το χρέος του και κέρδισε τους «κίτρινους» με το ίδιο σκορ (1-2), αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες 32ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Μιχάλη Μπέλλη από τον διαιτητή, Λεωνίδα Βαμβακόπουλο.

Ο Άρης είχε ανοίξει το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπύρου Καπερνέκα, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Παρίδης. Αρχικά ισοφάρισε στο 35ο λεπτό και οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε νίκησε για δεύτερη φορά το Νίκο Χρηστίδη, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μια νίκη γοήτρου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ πανηγύρισε μέσα στο γήπεδο Χαριλάου την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, ενώ ο Γιώργος Κούδας πρόσφερε μια ανθοδέσμη στον τότε προπονητή του Άρη, Γουϊλφρεντ ΜακΓκίνες, ο οποίος καθόταν για τελευταία φορά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Το θέμα που επικρατούσε στην επικαιρότητα ήταν ο επικείμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με τη διοίκηση των «ασπρόμαυρων» να ανακοινώνει την επομένη μέρα την απόφασή της να μην κατέβει στον τελικό, διαμαρτυρόμενη για τη διεξαγωγή του στη φυσική έδρα των «ερυθρόλευκων». Ήταν ο τρίτος σερί τελικός που θα έδινε ο «Δικέφαλος» στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η απόφαση λήφθηκε, μετά από μια συνεδρίαση τριών ωρών, με ψήφους 9-6, γεγονός ΄που οδήγησε στην παραίτηση του Βασίλη Σεργιαννίδη από τη θέση του γενικού γραμματέα.

14/11/76: Αρης – ΠΑΟΚ 1-2

Ο ΠΑΟΚ πήγε ως πρωταθλητής, αλλά και με πολλές απουσίες, στις 14 Νοεμβρίου του 1976 στο Χαριλάου για να αντιμετωπίσει τον Άρη του Αλκέτα Παναγούλια. Μέχρι και την 6η αγωνιστική οι «ασπρόμαυροι» ήταν αήττητοι μετρώντας 4 νίκες και μία ισοπαλία (στην πρεμιέρα με την Καβάλα 0-0), ωστόσο τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Μπράνκο Στάνκοβιτς ήταν σημαντικά, καθώς δεν είχε διαθέσιμους τους τιμωρημένους Φούρτουλα και Ιωσηφίδη, ενώ οι Κούδας και Αποστολίδης με προβλήματα τραυματισμών, απλά συμπλήρωναν την αποστολή.

Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έκανε ντεμπούτο ο Δημήτρης Μηλίνης, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν στο 32ο λεπτό τραυματίστηκε ο αρχηγός, Σταύρος Σαράφης, που αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Ορφανό, με τον Άρη να έχει ανοίξει το σκορ από νωρίς με δυνατό σουτ του Κώστα Δράμπη.

Ο «Δικέφαλος» δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Στο 83ο λεπτό ο Νέτο Γκουερίνο εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γούναρης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παναγιώτης Κερμανίδης με δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον Στέλιο Παπαφλωράτο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο επόμενο λεπτό ο Γιάννης Δαμανάκης έχασε μοναδική ευκαιρία και σε νέα επίθεση ο Ορφανός κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με νέα κεφαλιά χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους. Το ματς διακόπηκε για πέντε λεπτά, ενώ στο «φύλλο αγώνα», ο διαιτητής Κυριάκος Παπάζογλου, ανέγραψε ότι ο προπονητής του Άρη, Αλκέτας Παναγούλιας, «του έσχισε το σήμα από την στολή του»!

16/11/80: Αρης – ΠΑΟΚ 0-1

Παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και στου Χαριλάου δεν «έπεφτε καρφίτσα» στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Οι πόρτες του γηπέδου έκλεισαν σχεδόν δύο ώρες πριν από την σέντρα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14.:45, με τον κόσμο να αρχίζει να συρρέει στις κερκίδες (κόπηκαν 26.000 εισιτήρια) από τις 12 το μεσημέρι!

Ο Άρης ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ του Γκιούλα Λόραντ δεν είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, με αρκετά εσωτερικά προβλήματα και τον κόσμο του να αποδοκιμάζει τον Μαγυάρο τεχνικό για την απόφασή του να ξεκινήσει το ντέρμπι με τον Θόδωρο Αποστολίδη στη θέση του Γιάννη Δαμανάκη. Όμως, για όλα υπάρχει μια εξήγηση και αυτή δόθηκε από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Ο Αποστολίδης μπήκε στην ενδεκάδα με μοναδικό στόχο να εξουδετερώσει το μεγάλο ατού του Άρη, τον Ντίνο Κούη, γεγονός που ο κόσμος του ΠΑΟΚ το αντιλήφθηκε και άρχισε να χειροκροτεί και να επιδοκιμάζει το Λόραντ!

Το γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» επικράτησε 1-0 και έριξε τους «κίτρινους» από την κορυφή της βαθμολογίας σημειώθηκε στο 38ο λεπτό με δυνατό σουτ του Γιώργου Κωστίκου, μετά από τραγικό λάθος του Γιάννη Βένου.

28/09/86: Αρης – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ πήγε στου Χαριλάου με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Ολλανδού προπονητή από τον Άρη. Ήταν μια περίεργη σεζόν και το πρωτάθλημα σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών.

Μέχρι και την 27η αγωνιστική, προτού ξεκινήσει η απεργία των ομάδων, ο ΠΑΟΚ ήταν στη 2η θέση της βαθμολογίας και εξασφάλιζε το εισιτήριο για την Ευρώπη, το οποίο και έχασε από Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Πανιώνιο, οι οποίοι μαζί με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό κατέβηκαν κανονικά στο γήπεδο και δεν τιμωρήθηκαν.

Στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (0-1) και πάλι από μια στημένη φάση. Ο Στέφανος Μπορμπόκης εκτέλεσε το κόρνερ, ουδείς ποδοσφαιριστής του Άρη μάρκαρε τον Χάρη Μπανιώτη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιαούνη (48’). Οι γηπεδούχοι είχαν ένα δοκάρι με τον Μυστακίδη στο πρώτο ημίχρονο και ένα ακόμη με τον Κούη στο δεύτερο μέρος.

17/04/88: Αρης – ΠΑΟΚ 1-2

Νέο «διπλό» του ΠΑΟΚ, με νέα ανατροπή (η τρίτη, όχι όμως και η τελευταία…) καθώς οι «κίτρινοι», αν και αδιάφοροι, προηγήθηκαν στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής με κεφαλιά του Βασίλη Δημητριάδη στο 57ο λεπτό. Ο «Δικέφαλος», με τον Μιχάλη Μπέλλη στο πάγκο του, πάλευε για την έξοδο του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ήθελε πάση θυσία τη νίκη.

Οι οπαδοί του Άρη βλέποντας την ομάδα τους να ανοίγει πρώτη το σκορ, άρχισαν να πικάρουν με συνθήματα τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις δύο λεπτά. Ο Γιώργος Σκαρτάδος στο 59’ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 86’ ο Σωτήρης Μαυρομάτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ «κάρφωσε» την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Κατσιαούνη χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Η «ασπρόμαυρη» κερκίδα μη ξεχνώντας το πικάρισμα των απέναντι, απάντησε με τον ίδιο τρόπο και αποχώρησε από του Χαριλάου μ’ ένα τρίποντο-Ευρώπης…

06/01/91: Αρης – ΠΑΟΚ 0-1

Ανήμερα των Θεοφανίων ο ΠΑΟΚ έψαχνε μια νίκη στο ντέρμπι της πόλης για να συνέλθει από την εσωτερική αναταραχή, που είχε προκαλέσει η απομάκρυνση του Ρομπ Γιάκομπς από την τεχνική ηγεσία, με τον Χρήστο Τερζανίδη να έχει αναλάβει το τιμόνι της ομάδας.

Η επικράτηση των «ασπρόμαυρων», που ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήρθε με το γκολ του Χοσάμ Χασάν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Στέφανος Μπορμπόκης είχε δοκάρι στο 54ο λεπτό.

23/12/92: Αρης – ΠΑΟΚ 1-2

Προπαραμονή Χριστουγέννων και στου Χαριλάου δεν ήταν πάνω από 5.000 κόσμος για το ντέρμπι της πόλης, που είχε γίνει ημέρα Τετάρτη, με τις γνωστές παρενέργειες να επηρεάζουν την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.

Είναι μια περίοδος, που στη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του «Δικεφάλου» βρίσκονται στα χαρακώματα εξαιτίας (και) των νέων επαφών του Θωμά Βουλινού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για να την πώληση του Τουρσουνίδη στον Παναθηναϊκό. Η «μαύρη νύχτα» της Παρί Σεν Ζερμέν και του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει αρχίσει να αφήνει έντονα τα σημάδια της και η ομάδα βιώνει μια παρατεταμένη κρίση σ’ όλα τα επίπεδα.

Ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς, μετά από διαδοχικές ήττες, βλέπει στο πρόσωπο του Κροάτη τερματοφύλακα, Τόντσι Γκάμπριτς, τον… υπαίτιο, ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς κάνει τα… δικά του, ο Μαγκντί Τολμπά τραυματίζεται και ο 23χρονος, τότε, Γιώργος Τουρσουνίδης λυγίζει κάτω από το θόρυβο γύρω από το όνομά του και θέτει τον εαυτό του εκτός προπονήσεων!

Παρόλα αυτά ο «Δικέφαλος» είναι ανώτερος από τον Άρη του Γιώργου Φοιρού και το επιβεβαιώνει στο γήπεδο κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό. Ο Στέφανος Μπορμπόκης στο 11ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κώστα Λαγωνίδης, ενώ στο 58’ ήταν η σειρά του Μπορμπόκη να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ έχασε σωρεία ευκαιριών, με τον Τουρσουνίδη πρωταγωνιστή, σ’ ένα ντέρμπι που έχει μείνει στην ιστορία για τα «δολοφονικά» μαρκαρίσματα των Δαλκίδη και Κολτσίδα πάνω στο νεαρό τότε αστέρα του «Δικεφάλου», που ευτυχώς είχε τον τρόπο να τα αποφύγει.

Το ματς το οποίο δεν ήταν το ντεμπούτο του Θόδωρου Ζαγοράκη (μπήκε ως αλλαγή στη θέση του τραυματισμένου Παύλου Δερμιτζάκη) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έμεινε στην ιστορία για το έξτρα πριμ που έδωσε στους παίκτες ο Βουλινός, με κάτι… μαύρες σακούλες να κάνουν την εμφάνισή τους στα αποδυτήρια του Χαριλάου, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι!

07/12/1994: Άρης – ΠΑΟΚ 0-4

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μετέτρεψε σε προσωπική παράσταση το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής για τη σεζόν 1994-95, το οποίο αρχικά είχε οριστεί να γίνει στις 20 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων και εισβολής των οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου, αφού έριξαν τα υψηλά κιγκλιδώματα του γηπέδου.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήρθε κάπως καθυστερημένα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχοντας πάρει μια μπάλα από την ομάδα τους άρχισαν να παίζουν μπροστά από την εστία της θύρας 1 και ο Περικλής Βασιλάκης αποφάσισε την αναβολή του, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Γιώργο Δέδε και τον αθλητικό δικαστή Νίκο Χατζάκη για το τι θα ανέγραφε στο «φύλλο αγώνα»!

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο 150.000 δρχ., ο αγώνας ορίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου του 1994, με τον «Δικέφαλο» μια εβδομάδα νωρίτερα να προσθέτει μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του, με τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Η τότε ΕΠΑΕ αποφάσισε να μην ισχύουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων του αναβληθέντα αγώνα και η αστυνομία έκλεισε όλη τη θύρα 2 του γηπέδου. Ο κόσμος που βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο γήπεδο ήταν ελάχιστος (κόπηκαν μόλις 3.587 εισιτήρια), αλλά όσοι ήταν εκεί θα έχουν να θυμούνται το μοναδικό σόου του Γιώργου Τουρσουνίδη.

Δύο δικά του γκολ, με το δεύτερο στο 57ο λεπτό να είναι σκέτη ζωγραφιά, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 209, ακολούθησε ένα γκολ του Κώστα Λαγωνίδη (61’) και ο ασπρόμαυρος» θρίαμβος ολοκληρώθηκε με ένα γκολ του Πολωνού, Κριστόφ Μπότσιεκ, στις καθυστερήσεις.

Το πάρτι συνεχίστηκε με τύμπανα που εισχώρησαν στα αποδυτήρια του γηπέδου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ ο Θωμάς Βουλινός την επομένη ημέρα ανακάλεσε το έξτρα πριμ των 5 εκατομμυρίων δραχμών, καθώς Τουρσουνίδης και Λαγωνίδης δεν υπάκουσαν στην «εντολή του» να μην μιλήσουν στον Τύπο! Ήταν ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης του τότε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ για κάποια εις βάρος του δημοσιεύματα στις εφημερίδες της εποχής…

02/02/02: Αρης – ΠΑΟΚ 2-3

Η τέταρτη και τελευταία έως τώρα ανατροπή του ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και πήρε τη νίκη, παρότι ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, μ’ ένα γκολ του Αγγελου Χαριστέα.

Ο Γιασεκάμης ισοφάρισε σε 1-1 στο 12’ και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή με το πρώτο από τα δύο γκολ του Σλάτζαν Σπάσιτς. Ο Σέρβος σκόραρε στο 22’ και στο 59’, ενώ οι «κίτρινοι» μείωσαν στο 89’ με τον Νάβας.

27/02/05: Αρης – ΠΑΟΚ 1-3

Εχουν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα του Αρη. Ήταν και η τελευταία φορά που βρέθηκαν οργανωμένα φίλοι του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς τα επόμενα χρόνια είτε δεν υπήρχε συμφωνία των δύο ΠΑΕ για ανταλλαγή εισιτηρίων, είτε απαγόρευση από την αστυνομία.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 5' με τον Μίετσελ, στο 11' ο Μαλαδένης έκανε το 0-2 και το ημίχρονο έκλεισε 0-3 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μάρτσιν Μίετσελ. Στο β’ μέρος οι «ασπρόμαυροι» του Νίκου Καραγεωργίου, ο οποίος μετρούσε μόλις δύο εβδομάδες στον πάγκο τους, άφησαν το πόδι από το γκάζι, μείωσαν ταχύτητα, με τον Άρη των 10 ποδοσφαιριστών (ο Σανχούρχο είχε αποβληθεί στο 27’) να μειώνει το σκορ με τον Εκουέμε στο 62ο λεπτό. Στο τέλος της σεζόν οι «κίτρινοι» υποβιβάστηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορίας του στη Β' Εθνική κατηγορία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα