Δεν χάνει η Εθνική από τη Βόρεια Ιρλανδία

Δεν χάνει η Εθνική από τη Βόρεια Ιρλανδία

Δήμος Μπουλούκος
Δεν χάνει η Εθνική από τη Βόρεια Ιρλανδία

bet365

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Βόρεια Ιρλανδία με την παράδοση να μας ευνοεί, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, ενώ στον τελευταίο αγώνα γράψαμε ιστορία με την πρόκριση στο Euro 2004.

H Eλλάδα με την Βόρεια Ιρλανδία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές σε επίπεδο Εθνικών ομάδων ανδρών, με την Ελλάδα να έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα. Τα τέσσερα ματς ήταν επίσημα και το πέμπτο φιλικό, το 1988

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 1 - 0 (11/10/2003) Προκριματικά Euro 2004

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η Ελλάδα υποδέχθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τους Ιρλανδούς επιζητώντας μόνο νίκη για να διασφαλίσει την πρόκριση στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ο αγώνας κυλούσε μέσα στο άγχος για τους διεθνείς, ώσπου στο 69ο λεπτό ο Τσιάρτας ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και έστειλε την Εθνική για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πρώτη ύστερα από 24 χρόνια.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Νταμπίζας (46΄ Βενετίδης), Δέλλας, Μπασινςά (90΄ Ζαγοράκης), Άντζας, Βρύζας, Χαριστέας (46΄ Νικολαΐδης), Τσιάρτας, Γιαννακόπουλος.

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 0 - 2 (2/4/2003) Προκριματικά Euro 2004

Ο Αγγελος Χαριστέας χτύπησε δύο φορές και έριξε νοκ άουτ τους Βορειοιρλανδούς, μέσα στο Μπέλφαστ

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Γιαννακόπουλος, Βενετίδης (71' Φύσσας), Νταμπίζας, Κυργιάκος, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Τσιάρτας (74' Καφές), Χαριστέας, Νικολαΐδης (40' Βρύζας)

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 2 - 1 (3/5/1961) Προκριματικά Moυντιάλ 1962

Στο γήπεδο της Λεωφόρου η Εθνική ομάδα με προπονητή των Τρύφωνα Τζανετή επικράτησε με 2-1 της Βόρειας Ιρλανδίας με δύο γκολ του Παπαεμμανουήλ, ενώ ο Πολυχρονίου στο 81ο λεπτό μείωσε με αυτογκόλ.

Ελλάδα: Βαλλιάνος, Αρ. Καµάρας, Παπουλίδης, Σηµαντήρης, Πολυχρονίου (αρχηγός), Λουκανίδης, Σταµατιάδης, Παπαεµµανουήλ, Σιδέρης, Απ. Βασιλειάδης, Ποσειδών

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 2 - 0 (17/10/ 1961) Προκριματικά Moυντιάλ 1962

Στο Μπέλφαστ, δύο γκολ του ΜακΛάφλιν ήταν αρκετά στους γηπεδούχους να νικήσουν εύκολα την Ελλάδα, στη μοναδική ήττα που έχουμε από αυτούς σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Ελλάδα: Bαλλιάνoς, Aρ.Kαµάρας, Στεφανάκoς, T.Bασιλείoυ, Παπουλίδης, ∆οµάζος, Πολυχρονίου (αρχηγός), Μαστρακoύλης, Σιδέρης, Παπαεµµανουήλ, Ποσειδών

Eλλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3 - 2 (17/2/1988) φιλικό

Φιλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο και η Ελλάδα αν και βρέθηκε να χάνει 2-1, κέρδισε τελικά με 3-2 με δύο γκολ του Στέλιου Μανωλά κι ένα του Τάσου Μητρόπουλου.

Ελλάδα: Μήνου (46' Γκιτσιούδης), Αποστολάκης, Κολοµητρούσης, Μανωλάς, Μίχος (46' Μαυρίδης), Σκαρτάδος (46' Τσαλουχίδης), Σαραβάκος, Καραπιάλης, ∆ηµητριάδης
(65' Μπορµπόκης), Μητρόπουλος, Κωφίδης (46' Νιόπλιας)

 

 

EURO Τελευταία Νέα