Ο... αμνός της ΑΕΚ!

Ο... αμνός της ΑΕΚ!

Ο... αμνός της ΑΕΚ!

bet365

Πάντα έμοιαζαν και οι δύο να θέλουν, αλλά να μην βρίσκουν σημείο επαφής. Από τον περασμένο Αύγουστο το κατάφεραν! Ο Μιγκέλ Άνγκελ Κορδέρο και η ΑΕΚ συγχρονίστηκαν και το gazzetta.gr παραθέτει τα δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Ισπανό μέσο.

1. Το πλήρες του όνομα είναι Μιγκέλ Άνγκελ Κορδέρο Σάντσεζ και γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1987 στη Λεμπρίγια της Σεβίλλης. Το κορδέρο στα ισπανικά σημαίνει αρνί, κάτι για το οποίο δέχτηκε αρκετά πειράγματα όταν ήταν μικρός. «Είναι παράξενο είναι το επίθετό μου. Το όνομά μου είναι Μιγκέλ Άνχελ. Το Κορδέρο είναι ένα επίθετο, το όνομα του πατέρα μου, της οικογένειάς μου. Δεν ξέρω, εκεί στην Ισπανία δεν είναι πολύ σπάνιο».

2. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα σαλόνια, πριν βρεθεί στα αλώνια! Πρώτα οι ακαδημίες της Σεβίλλης, το 2009 η δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και μετά η Χερέθ. Με την τελευταία του ισπανική ομάδα πέρασε ουσιαστικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού πρωτύτερα δεν είχε κατορθώσει να πάρει καμία συμμετοχή στην Primera Division. Έπαιξε δύο χρόνια στη Β’ κατηγορία, πριν έρθει η πρόταση της ΑΕΚ.

3. Η πρώτη πρόταση της ΑΕΚ, για να ακριβολογούμε, ήταν τον Αύγουστο του 2011. Ο Μανόλο Χιμένεθ που τον γνώριζε από τη Σεβίλλη είχε εισηγηθεί την απόκτησή του, ωστόσο τα νούμερα έμοιαζαν απαγορευτικά ακόμα και για τα τότε δεδομένα της Ένωσης. Η Χερέθ ήθελε ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής περίπου 100.000 το χρόνο.

«Εκφράστηκε και πέρυσι ενδιαφέρον από την ΑΕΚ για την απόκτηση μου. Όμως η αλήθεια είναι πως πέρυσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να φύγω από την Χερέθ. Η Χερέθ αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και το γεγονός πως οι οικονομικές της απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές, για να τις καλύψει και η ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε καθώς οι απαιτήσεις της Χερέθ ήταν πολύ υψηλές».

4. Ένα χρόνο μετά, η Χερέθ δεν μπορούσε να αποτελέσει πλέον εμπόδιο και ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος επίσης γνώριζε τον παίκτη εγγυήθηκε για την αξία του, ώστε να αποτελέσει μια από τις μεταγραφές άνω των 23 ετών που είχε τη δυνατότητα να κάνει η ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του υπογράφηκε στα τέλη Αυγούστου και είχε διετή διάρκεια με απολαβές γύρω στις 70.000 ευρώ και ρήτρα αποδέσμευσης αν η ομάδα υποβιβαζόταν. Στις 30 Αυγούστου ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή του.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι μία νέα φάση στην καριέρα μου, την οποία και αντιμετωπίζω σαν μία όμορφη και ταυτόχρονα σημαντική προσωπική πρόκληση. Θεωρώ τη μετακίνησή μου στην ΑΕΚ ένα βήμα για την καριέρα μου πριν το επόμενο. Επιθυμία μου είναι να εξελιχθώ σαν παίκτης και να επιστρέψω στην Ισπανία για να παίξω στην Primera Division. Ξέρω πως θα είναι δύσκολα να βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου και σε ένα πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, αλλά ελπίζω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα μπορώ. Οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες όταν έρχονται στο δρόμο σου».

5. Δύο πρώην παίκτες της ΑΕΚ, ανεξάρτητα με τις δικές τους αναμνήσεις ή εμπειρίες, φρόντισαν να εισάγουν τον Κορδέρο στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Χουάν Καλά και ο Νταβίντ Ματέος ενημέρωσαν τον συμπατριώτης τους μέσο για τα δεδομένα στην Ένωση κι εκείνος πήρε την απόφαση να έρθει. «Ήξερα πως είναι η κατάσταση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν πως μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το αγωνιστικό κομμάτι. Για το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα και για τον κόσμο της. Μου είπαν πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν και στην Ισπανία. Δεν ήταν αυτό κριτήριο για την απόφαση μου. Το πώς μου μίλησαν όμως και οι δυο για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ με έπεισα να έρθω».

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε, φυσικά, και ο Βασίλης Τσιάρτας. «Με την βοήθεια του Βασίλη με τον οποίο συζήτησα πολύ, με έπεισε πως θα είναι καλό για μένα να έρθω εδώ και έτσι πήρα την απόφαση μου. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις και μάλιστα καλές όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Όμως κατάλαβα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ. Και επίσης από την πρώτη στιγμή, ο Τσιάρτας μου έδειξε πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα. Και αυτά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να πάρω την απόφαση μου».

6. Κι αν ο Καλά και ο Ματέος ήταν οι κατάσκοποι του Κορδέρο για την ΑΕΚ, στην Ελλάδα βρήκαμε τον δικό μας κατάσκοπο. Ο Βιθέντε Μορένο, ο οποίος είχε διατελέσει για μικρό χρονικό διάστημα προπονητής στη Χερέθ, είχε μιλήσει αμέσως μετά τη μεταγραφή του Ισπανού μέσου στην Ένωση, για την αξία του. «Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην είναι τοπ επιπέδου σε έναν τομέα και να ξεχωρίζει ιδιαίτερα για κάποια ικανότητά του, αλλά σε όλα είναι ισορροπημένος και εκπληρώνει την αποστολή του μέσα στο γήπεδο. Αλληλέγγυος με τον σκοπό της ομάδας και την προσπάθεια των συμπαικτών του. Η θέση του είναι αυτή του μικτού μέσου, επειδή είναι ικανός να αμυνθεί και να επιτεθεί με επιτυχία, δεν είναι ούτε ο τυπικός αμυντικός χαφ ούτε καθαρά οργανωτικός παίκτης. Ως εκ τούτου δεν θα πάρει πάνω του το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας».

7. Ποδοσφαιρικό του είδωλο είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, ωστόσο από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές θαυμάζει τον Τσάβι και τον Ινιέστα, συμπληρώνοντας πως «ξέρω ότι για οι περισσότεροι μέσοι έχουν τα ίδιο πρότυπα με μένα».

8. Με δεδομένο ότι βρισκόταν στην κερκίδα στο ματς με τον Πανθρακικό και παρότι αναγκάστηκε μετά τον αγώνα να παραμείνει κλειδωμένος με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια για αρκετή ώρα, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σοκ ήταν εκείνο που βίωσε με την επίθεση των οπαδών στον Εμίλιο Φουρτάδο τον Ιανουάριο. Τα δημοσιεύματα τον ήθελαν την επόμενη μέρα να είναι εκτός εαυτού στο προπονητήριο στα Σπάτα και να λέει στους συμπαίκτες του ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Εντέλει, πείστηκε να παραμείνει και λίγο καιρό μετά, δικαιολόγησε το ξέσπασμά του.

«Η κατάσταση στην ομάδα ήταν αρκετά κακή και όταν δεν έχεις συνηθίσει να παίζεις υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα αυτό μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά».

9. Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε και πάντα την αλήθεια, ωστόσο ένα μέρος της συνηθίζουν να το αποκαλύπτουν. Ο Μιγκέλ Άνγκελ Κορδέρο ήταν δεύτερος στις σωστές πάσες πίσω από τον Γκερέιρο, πρώτος παίκτης της ΑΕΚ στα κλεψίματα, πρώτος στα κερδισμένα φάουλ, αλλά και σε εκείνα που παραχώρησε, δεύτερος στις ασίστ και πρώτος στις κίτρινες κάρτες. Επίσης, είχε το δεύτερο περισσότερο χρόνο παραμονής στο γήπεδο όταν έπαιζε με 83 λεπτά ανά αγώνα. Έπαιξε σε 23 ματς, τα 21 εκ των οποίων βασικών. Περισσότερο χρόνο είχε μόνο ο Γιώργος Κουτρουμπής και φυσιολογικά ο γκολκίπερ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

10. Η ΑΕΚ τον έκανε να νιώσει σημαντικός και να έχει τη μεγαλύτερη αναγνώριση που είχε ποτέ στην καριέρα του. Αυτό και μόνο τον έκανε εξ αρχής να είναι θετικός στην παραμονή του στην Ένωση και να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο να συνεχίσει με τα κιτρινόμαυρα, έστω και στη Γ’ Εθνική. Η υπομονή του ή έστω η αναμονή του έμοιαζε να τελειώσει στις 5 Ιουνίου. «Δεν αρκεί όμως να το θέλω μόνο εγώ. Δεν έχω κάτι από την ΑΕΚ, οπότε δεν αρκεί απλά να το επιθυμώ εγώ», φερόταν να λέει εκείνη την εποχή. Τελικά, όλα ήταν θέμα συγχρονισμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα