Τα έργα και οι ημέρες του Βλάση Τσάκα

Δήμος Μπουλούκος
Τα έργα και οι ημέρες του Βλάση Τσάκα

bet365

Εντονη είναι η φημολογία ότι πίσω από την πρόταση για τον ΟΦΗ είναι ο Βλάσης Τσάκας και το gazzetta.gr σας θυμίζει τα έργα και τις ημέρες του πριγκηπικού απεσταλμένου!

Οι φήμες τις τελευταίες ώρες θέλουν τον Βλάση Τσάκα να βρίσκεται πίσω από την Royal Group Holdings. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε αλλά κατά μία πηγή ο Βλάσης Τσάκας είναι αυτός που κινεί τα νήματα για την συγκεκριμένη πρόταση για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ.


Θυμηθείτε τον Βλάση Τσάκα

Hταν ο άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας με... ένα ταξί, όταν πήγε να καταθέσει την πρόταση ως ο εκπρόσωπος άραβα «Πρίγκιπα» για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από τότε ο Βλάσης Τσάκας έγινε γνωστός σε όλους και για την αφεντιά του γράφτηκαν και λέχθηκαν χιλιάδες πράγματα στον ελληνικό Τύπο. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του, δεν κατάφερε ποτέ να πείσει, ούτε και να αποδείξει τις επαφές του με τους διάφορους «Πρίγκιπες» (δεν ήταν μόνο ένας) και τελικά κατέλησε στην Καβάλα και από εκεί στο πουθενά...

Κρητικός με κατάστημα επίπλων

 

Ο κ. Τσάκας γεννήθηκε στο χωριό Πανόραμα του Ηρακλείου (στην Απογραφή του 2001 είχε 180 κατοίκους) και ο πατέρας του ήταν αγρότης. Μία από τις πρώτες επαγγελματικές δραστηριότητές του ήταν να ανοίξει, μαζί με έναν από τους δύο αδελφούς του - ο άλλος είναι αστυνομικός στην Κρήτη - κατάστημα επίπλων στο Ηράκλειο. Ομως αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα υπήρξε ζημιογόνα και ο κ. Τσάκας ενεπλάκη σε υπόθεση ακάλυπτων επιταγών για την οποία καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη. Οπως είχε πει ο ίδιος στο «Βήμα», «πράγματι είχα αυτήν την ποινική εκκρεμότητα, όμως ξέρετε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα στην Ελλάδα που δεν είχαν τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα;».

Στη συνέχεια ο κ. Τσάκας φέρεται να απασχολήθηκε σε σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Κρήτη και στη Χαλκιδική, «πάντα στη θέση του διευθυντή», όπως τονίζει ο ίδιος! Σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής φέρεται να κατηγορήθηκε από επιχειρηματία για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι παρέλαβε το χρέος από τον διάδοχο του.
Το πρώτο «μπάσιμο» στο ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ
Τον Ιούνιο του 2001 ο Τσάκας πρότεινε στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από όμιλο εταιρειών της Αργεντινής, το όνομα του οποίου αρνούνταν να αποκαλύψει στα ΜΜΕ. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν πολλές εβδομάδες και ο Τσάκας φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση περίπου 36 εκατομμυρίων ευρω (12 δις δραχμές τότε) για την εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ομως η συμφωνία αιφνιδιαστικά χάλασε... Ο ευτραφής ποδοσφαιρικός παράγοντας το απέδωσε στην αιφνιδιαστική πώληση του ποδοσφαιριστή Βενετίδη στον Ολυμπιακό, γεγονός που δεν άρεσε στους «επενδυτές από την Αργεντινή». Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών ο Βλάσης Τσάκας αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας από την Αργεντινή που ενδιαφερόταν για τον ΠΑΟΚ, η οποία λεγόταν ... Global δηλαδή παγκόσμια! Δεν είπε τίποτα άλλο για την ταυτότητα της.

Κανείς δεν ξέρει τι δουλειά κάνει

Τα τελευταία χρόνια ο Τσάκας ζει μαζί με τη σύζυγό του σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή Δέπος στην Καβάλα. Οσο για την δουλειά του, είναι πολυπράγμων! Εμφανίζεται ως σύμβουλος τραπεζικών συναλλαγών εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του φυσικού αερίου, ενώ όπως είχε σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, «τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών - στον τομέα της ενέργειας - στη Βουλγαρία και Ισπανών που ασχολούνται με έπιπλα στην Τουρκία. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταικών στο Κιλκίς. Εργάζομαι πολλές ώρες, ταξιδεύω συνεχώς, αποκτώ γνωριμίες κι έχω πολλά επαγγελματικά ενδιαφέροντα».

Πως εμφανίστηκε στον Παναθηναϊκό

Από ταξί βγήκε πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 19 Σεπτεμβρίου, προς γενική έκπληξη όλων, που περίμεναν κάτι διαφορετικό όταν άκουγαν για επενδυτή! Αξύριστος, με μπλουζάκι και μεγάλα γυαλιά ηλίου και με μία τσάντα να κρέμεται από τον ώμο, κατέθεσε πρόταση 220 εκατομμυρίων ευρώ. Δήλωσε ότι γνώρισε τον Αραβα πρίγκιπα στο Λονδίνο, μέσω ενός ξάδελφου του με τον οποίο είχε επαφές λόγω κοινών τραπεζικών συναλλαγών κι άλλων επενδύσεων, με τους Αραβες μάλιστα να τον συμπαθούν και του αναθέτουν το ρόλο του μεσάζοντα!

Μπλέξιμο με τα ονόματα!

Λίγο καιρό αργότερα, ο Βλάσης Τσάκας, έδωσε στην δημοσιότητα δελτίου Τύπου με δήλωση του Σουλτάν, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό μαζί με μια φωτογραφία τους. Τα «περίεργα» του δελτίο Τύπου ήταν πως το όνομα που ήρθε στην δημοσιότητα μέσω του διαβατηρίου από την κράτηση που έγινε στον Αστέρα περιείχε το όνομα «Φαρχάν». Στο νέο δελτίο Τύπου στην υπογραφή του Πρίγκιπα υπάρχει το «Ραχμάν» και πουθενά το «Φαρχάν». Διαφορετικό όνομα επίσης υπάρχει και στην πρόταση επιστολή από εκείνο που δόθηκε στην δημοσιότητα. Επίσης, η σφραγίδα από την επιστολή-πρόταση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν διαφορετική από εκείνη του δελτίου Τύπου καθώς από στρογγυλή έγινε οβάλ, ενώ η υπογραφή στο τέλος του κειμένου, έμοιαζε διαφορετική από εκείνη της επιστολής-πρότασης προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Καψούρης με το Τριφύλλι ο πρίγκιπας»

Εδώ ο Αλ Σαούντ, εκεί ο Αλ Σαούντ, πουθενά ο Αλ Σαούντ

Ο Τσάκας από τις 19 Σεπτεμβρίου και μετά μιλούσε για χρήματα που θα έμπαιναν στον Παναθηναϊκό από τον Πρίγκηπα αλλά κανείς δεν είδε ποτέ. Το πρώτο τελεσίγραφο ήταν για τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά χωρίς ποτέ να μπει ούτε ένα ευρώ. Νωρίτερα τον Νοέμβριο, μιλώντας σε σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας και εν συνεχεία σε διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν στα σκαριά τη μεταγραφή του σπουδαίου βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο! Ολο αυτό το διάστημα, ο Πρίγκιπας θα ερχόταν στην Αθήνα, αλλά κανείς δεν τον είδε. Στην πορεία άλλαξε και ο Πρίγκιπας και βρήκε άλλον...
Εδώ ο Πρίγκιπας, εκεί ο Πρίγκιπας, να τος ο Πρίγκιπας και γιαούρτια στον Τσάκα!
Τελικά μετά από δεκάδες παλινωδίες, εμφανίστηκε ο εκλεκτός του Βλάση Τσάκα. Στις 10 Μαϊου στο ξενοδοχείο Plaza, στην πλατεία Συντάγματος για 1,5 ώρα ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αποκάλυψε τα σχέδιά του, σύμφωνα με τα οποία προτίθεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. με μία επένδυση στο «τριφύλλι» της τάξεως των 70 εκατομμυρίων (15 + 55) ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η οποία ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού μπήκαν στο ξενοδοχείο και πέταξαν γιαούρτια και αβγά στον Βλάση Τσάκα. Οι ίδιοι φώναξαν συνθήματα, ενώ παράλληλα του ζήτησαν να σταματήσει να ξεφτιλίζει τον σύλλογο.
Τέλος από τον Παναθηναϊκό!
Η κοροϊδία αυτή συνεχίστηκε με διάφορους τρόπους και με κατά καιρούς επανεμφανίσεις ως τις αρχές του 2013, όταν πλέον ο Παναθηναϊκός με απόφαση του Δ. Σ. και με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτέθηκε στον Βλάση Τσάκα, υπογραμμίζοντας ότι ταλαιπωρεί τον σύλλογο και τους οπαδούς από τον Σεπτέμβριο του 2011 με πρίγκιπες και πριγκιποπούλες. Ωστόσο κατάφερε για 1,5 χρόνο να αποπροσανατολίσει τους φίλους της ομάδας, να δημιουργήσει ψεύτικες προσδοκίες και τελικά να προκαλέσει κακό στο τριφύλλι!
Μετά τον Παναθηναϊκό, η Καβάλα
Μπορεί στο τριφύλλι να μην κατάφερε να μπει στη διοίκηση, το πέτυχε, όμως, στην Καβάλα, την οποία ανέλαβε από το καλοκαίρι του 2013 και στις 4 Φεβρουαρίου του 2014 έγινε ο Πρόεδρος της. Είχε προλάβει νωρίτερα βέβαια, είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη καθώς εαντίον του είχε υποβάλει μήνυση επιχειρηματίας επειδή του υποσχέθηκε δάνειο από ξένη τράπεζα. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών από το Τριμελές Δικαστήριο Καβάλας, αλλά το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του. Ο επιχειρηματίας Ντίνος Κανάκης είχε υποβάλλει μήνυση στον γνωστό μάνατζερ, διότι σύμφωνα και με το κατηγορητήριο ο δεύτερος υποσχέθηκε στον πρώτο, δάνειο από ξένη τράπεζα. Τελικά, ο Βλάσης Τσάκας δεν επέστρεψε τα 80.000 ευρώ που είχε πάρει, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κανάκης, όταν το αίτημα για δάνειο απορρίφθηκε.
Οι κορυφαίες ατάκες του
Ο Βλάσης Τσάκας είπε πολλά όλο αυτό το διάστημα που είναι δύσκολο να καταγραφούν και να απτυπωθούν. Ωστόσο δείτε μερικές από τις καλύτερες ατάκες του:

Φέρεται να είπε στον ταξιτζή που τον περίμενε για να υποβάλει την πρόταση στο Δ.Σ.: «Πάω να πάρω φανέλες του Παναθηναϊκού» !

Είπε το όνομα του πρίγκιπα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Τα μόνα σταθερά ήταν η αυτού εξοχότητα πρίγκιπας Σουλτάν και στο τέλος το Αλ Σαούντ. Τα ενδιάμεσα ονόματα άλλαζαν από ώρα σε… ώρα. Τη μία Φαρφάν, Χαρχάν, Αφραχάν, Ραχμάν. Στο διαβατήριο Φαρχάν. Τα… Μπιν μετακινούνταν διαρκώς! Το Νάσερ γράφτηκε με ένα s στην πρόταση την Δευτέρα και την επόμενη μέρα στο βιογραφικό ήταν γραμμένο με δύο s!

Όταν επικοινωνούσαν δημοσιογράφοι μαζί του συχνά-πυκνά τους διέκοπτε, ειδικά τις πρώτες μέρες και έλεγε ευγενικά: «Συγγνώμη, έχω στην άλλη γραμμή την αυτού εξοχότης, τον πρίγκιπα».

Για τα σχόλια περί photoshopστη φωτογραφία με τον Πρίγκιπα: «Ενοχλεί που είναι ωραίος άνδρας;»

Οταν έλεγε ότι θα ερχόταν ο Πρίγκιπας, αλλά αυτό δεν συνέβαινε είπε: «Τι είναι ο πρίγκιπας. Βαλίτσα;»

«Ο Πρίγκιπας είναι ο Λάτσης της Σαουδικής Αραβίας.»

«Στόχος μας να γίνουμε Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.»

«Έχει υπογραφεί προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα. Το έχω στην κωλότσεπη.»

«Ο πρίγκιπας θα ασχοληθεί με τη διαιτησία. Περσινά φαινόμενα τύπου Καραϊσκάκη δεν θα υπάρξουν ξανά σε καμία περίπτωση. Αυτά που ξέρανε, να τα ξεχάσουν!»

«Δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας, είναι ένα γκρουπ. Πιθανόν ο πρίγκιπας (Αλ Σαούντ) να είναι ο πιο… φτωχός.»

«Αν οι μέτοχοι μπορούν να περιμένουν έναν ακόμη χρόνο με τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, τότε ας το κάνουν. Ο πρίγκιπας όμως δεν θα περιμένει. Τα ακούω όλα αυτά και γελάω. Μάλιστα, αν τα μάθει ο πρίγκιπας αυτά θα μου πει παράτησέ τους και πολύ ασχολήθηκα. Ζητώ σεβασμό. Το ενδιαφέρον του Σουλτάν το μετέδωσε και το CNN, δεν μπορούν κάποιοι να το αμφισβητούν.»

«Ο Παναθηναϊκός ανέστησε τον Σισέ, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αναστήσουμε τον Ροναλντίνιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα