Οι... ξένοι στο ΝΒΑ Draft 2016
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο παίκτης που βρέθηκε στο νούμερο ένα του ντραφτ δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ. Σε ένα "ρηχό" όπως λένε οι Αμερικάνοι ντραφτ οι ομάδες του ΝΒΑ αποφάσισαν να επενδύσουν σε ξένους παίκτες και κυρίως σε μια εξαιρετικά ταλαντούχα γενιά Ευρωπαίων. Έτσι λοιπόν στον πρώτο γύρο είδαμε να επιλέγονται 15 (αριθμός ρεκόρ) παίκτες εκτός ΗΠΑ εννιά (επίσης ρεκόρ) εκ των οποίων κατάγονται από τη Γηραιά ήπειρο. Συνολικά φέτος επιλέχτηκαν 28 ξένοι παίκτες (νούμερο που ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 25 από το ντραφτ του 2004) από 20 διαφορετικές χώρες με την Γαλλία να έχει τα πρωτεία με πέντε παίκτες και την Κροατία να ακολουθεί με τρεις.
Από τότε που έκαναν την εμφάνιση τους ο Ντιρκ Νοβίτσκι ο Πάου Γκασόλ και ο Τόνι Πάρκερ οι σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ άρχισαν να "χτενίζουν" όλο τον κόσμο για να βρουν αντίστοιχα ταλέντα. Έτσι στις αρχές της περασμένης δεκαετίας οι παίκτες εκτός των ΗΠΑ και κυρίως οι Ευρωπαίοι είχαν μεγάλη πέραση. Όπως είπαμε στο ντραφτ του 2004 επιλέχτηκαν συνολικά 25 ξένοι (συμπεριλαμβανομένων και αυτών με διπλή μπασκετική υπηκοότητα) εννιά (οι οκτώ από την Ευρώπη) εκ των οποίων βρέθηκαν στον πρώτο γύρο. Την προηγούμενη χρονιά είχαν φτάσει τους 23 (17 Ευρωπαίοι-ρεκόρ) και το 2005 τους 24 με τους 17 από αυτούς να είναι Ευρωπαίοι.
Αυτή όμως ήταν μια περίοδος υπερβολής. Από τη στιγμή που οι Αμερικάνοι είδαν παίκτες όπως ο Ντάρκο Μίλιτσιτς (νούμερο δύο στο ντραφτ του 2003 πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και πάνω από τον Καρμέλο Άντονι, τον Κρις Μπος και τον Ντουέιν Ουέιντ) και ο Αντρέα Μπαρνιάνι (νούμερο ένα στο ντραφτ του 2006) να μην γίνονται σούπερ σταρ άρχισαν να κάνουν πιο προσεγμένες επιλογές (στον δεύτερο γύρο φυσικά συνεχίζουν να επενδύουν άφοβα σε ξένους παίκτες και κυρίως Ευρωπαίους). Άλλωστε πλέον πολλοί ξένοι παίκτες φτάνουν στο ΝΒΑ μέσω της δικής τους παραγωγικής διαδικασίας.
Με εξαίρεση την Ευρώπη όπου υπάρχουν πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου και οι παίκτες δύσκολα φεύγουν προτού παίξουν στις ομάδες τους, τα highschool των ΗΠΑ μαζεύουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί στον υπόλοιπο πλανήτη. Έτσι παίκτες όπως ο Μπεν Σίμονς (Αυστραλία), ο Καρλ Άντονι Τάουνς (Δομινικανή Δημοκρατία) και ο Άντριου Γουίγκινς (Καναδάς) οι οποίοι επιλέχτηκαν στο νούμερο ένα στα τρία τελευταία ντραφτ απασχολούν το ΝΒΑ από πολύ μικρή ηλικία. Οι σκάουτερ τους έχουν μέσα στα πόδια τους τουλάχιστον 3-4 χρόνια οπότε όταν έρθει η ώρα του ντραφτ οι ομάδες παίρνουν ελάχιστα ρίσκα με την εκάστοτε επιλογή τους. Επίσης για τους Ευρωπαίους έχουν πλέον σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα καθώς τους παρακολουθούν σε όλα τα διεθνή τουρνουά από το επίπεδο των παίδων κιόλας.
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν ο αριθμός των ξενών στο ντραφτ είχε περιοριστεί μεν σχετικά αλλά οι ομάδες του ΝΒΑ έκαναν σαφώς πιο ποιοτικές επιλογές. Πέρυσι επελέγησαν 18 ξένοι και μόνο έξι στον πρώτο γύρο με τον Καρλ Άντονι Τάουνς (Δομινικανή Δημοκρατία-νούμερο ένα), τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (Λετονία-νούμερο τέσσερα) και τον Μάριο Χεζόνια (Κροατία-νούμερο πέντε) να βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Το 2014 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 20 και 10 με έναν Καναδό (Άντριου Γουίγκινς), έναν Καμερουνέζο (Τζοέλ Εμπίντ) και έναν Αυστραλό (Ντάντε Έξουμ) να επιλέγονται στο ένα, στο τρία και στο πέντε. Το 2013 σε ένα ντραφτ με... υλικό αμφιβόλου ποιότητας όπως το φετινό υπήρχαν 21 παίκτες εκτός των ΗΠΑ με τους 12 να επιλέγονται στον πρώτο γύρο και τους Μιλγουόκι Μπακς να κάνουν την τύχη τους παίρνοντας στο νούμερο 15 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αντίθεση με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς που πήραν τον Άντονι Μπένετ (Καναδάς) στο ένα.
Φέτος πάλι οι έξι από τους πρώτους 10 δεν κατάγονται από τις ΗΠΑ. Πάμε όμως καλύτερα να μάθουμε λίγα πράγματα για τους ξένους του πρώτου γύρου ξεκινώντας από τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας.
Γιώργος Παπαγιάννης (Νο13-Σακραμέντο Κινγκς-Σέντερ-2.19μ.-19 ετών-Ελλάδα-Παναθηναϊκός)
Από εκεί που υπήρχε περίπτωση να αποσύρει το όνομα του από το ντραφτ ο Παπαγιάννης έγινε ο Έλληνας που έχει επιλεγεί ψηλότερα από κάθε άλλον συμπατριώτη μας. Η απόδοση του στους τελικούς της Α1 και κυρίως οι προπονήσεις που έκανε επί αμερικανικού εδάφους πριν από το ντραφτ ανέβασαν κατά πολύ τις μετοχές του. Έτσι όχι μόνο βρέθηκε στον πρώτο γύρο αλλά μπήκε μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα αποτελώντας την μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού ντραφτ. Πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Σακραμέντο όπου τον περιμένει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο 2+2 ετών που αν το εξαντλήσει θα του αποφέρει 10.3 εκατομμύρια δολάρια.
Μπεν Σίμονς (Νο1-Φιλαδέλφεια Σίξερς-Φόργουορντ-2.08μ.-20 ετών-Αυστραλία-LSU)
Ήταν όλη τη χρονιά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το νούμερο ένα και οι Σίξερς δεν θα τον προσπερνούσαν για κανένα λόγο. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη καθώς ο πατέρας του (Ντέιβ Σίμονς), που είναι Αμερικανός (η μητέρα του, Τζούλι, είναι Αυστραλή), το 1989 βρέθηκε στην Αυστραλία για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Μάλιστα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των Τάγικερς της Μελβούρνης τους οποίους βοήθησε να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου τους πρωταθλήματος το 1993 και γι' αυτό έχουν αποσύρει τη φανέλα του με το νούμερο "25". Με τον ίδιο αριθμό στην πλάτη αγωνίζεται και ο Μπεν ο οποίος στα 16 του αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στις διεθνείς διοργανώσεις παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών το 2012. Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μάλλον δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς προς το παρόν όπως έχει πει προσανατολίζεται στο να αφοσιωθεί πλήρως στην προετοιμασία για την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ. Όσο για το τι περιμένουν από αυτόν στην Φιλαδέλφεια μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Στην Αμερική μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2013 για να ενταχθεί στο Montverde Academy της Φλόριντα με το οποίο κέρδισε εκείνη τη χρονιά το High School National Tournament από το οποίο αναδεικνύεται η πρωταθλήτρια ομάδα ανάμεσα στα highschool των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη τόσο το 2014 όσο και το 2015. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της τάξης του 2015 αλλά η επιλογή του κολεγίου που θα αγωνιζόταν δεν έγινε σίριαλ όπως συνηθίζεται πολλές φορές. Την απόφαση του την πήρε γρήγορα και χωρίς πολύ σκέψη. Από τη στιγμή που ο νονός του, Ντέιβιντ Πάτρικ, είναι βοηθός προπονητή στο LSU με εξαίρεση το Κάνσας κανένα άλλο κολέγιο δεν μπήκε στη διαδικασία να του προσφέρει υποτροφία.
Ντράγκαν Μπέντερ (Νο4-Φοίνιξ Σανς-Φόργουορντ-2.16μ.-18 ετών-Κροατία-Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Οι Αμερικάνοι τον είδαν να κάνει... παπάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών το 2014 (οδήγησε την Κροατία στην τρίτη θέση της διοργάνωσης) και περίμεναν πως και πως να ενηλικιωθεί. Το γεγονός πως δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Μακάμπι δεν τους πτόησε καθόλου, αφού δεν βρίσκεις κάθε μέρα έναν παίκτη με αυτό το ύψος να κατεβάζει τη μπάλα, να πασάρει εξαιρετικά και να σουτάρει τρίποντα. Οι Σανς είναι η κατάλληλη ομάδα γι' αυτόν και ο ίδιος μοιάζει ιδανικός για τον τρόπο παιχνιδιού τους.
Μπάντι Χιλντ (Νο6-Νιου Όρλεανς Πέλικανς-Γκαρντ-1.96μ.-22 ετών-Μπαχάμες-Οκλαχόμα)
Οι Πέλικανς είχαν “στοχεύσει” τον παίκτη της χρονιάς για το κολεγιακό πρωτάθλημα, ενώ και ο ίδιος πριν από το ντραφτ έλεγε πως στη Νέα Ορλεάνη υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ. Εξαιρετικός σκόρερ, φοβερός σουτέρ, είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα και λογικά θα είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των “πελεκάνων” την επόμενη σεζόν. Το “Μπάντι” αποτελεί παρατσούκλι που του κόλλησε η μητέρα του, καθώς το κανονικό του όνομα είναι Σαβάνο Ρεϊνιέ και εδώ μπορείτε να μάθετε την σχετική ιστορία.
Τζαμάλ Μάρεϊ (Νο7-Ντένβερ Νάγκετς-Γκαρντ-1.93μ.-19 ετών-Καναδάς-Κεντάκι)
Θεωρητικά αποτελεί τον καλύτερο παίκτη σε αυτό το ντραφτ μετά τον Σίμονς και τον Μπράντον Ίνγκραμ (νούμερο δύο). Οι ομάδες που τον άφησαν να καταλήξει στους Νάγκετς ενδέχεται να το μετανιώσουν αλλά αυτό λίγο απασχολεί το Ντένβερ. Το παρατσούκλι του “Μπλε Βέλος” έχει να κάνει με την τρομερή ευστοχία του στα τρίποντα, αφού μετά από κάθε εύστοχο σουτ του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με την φανέλα του Κεντάκι (έχει άσπρες και μπλε εμφανίσεις) έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση (σαν να ρίχνει βέλη) η οποία θα αποτελέσει λογικά το σήμα κατατεθέν του και στο ΝΒΑ. Ο πατέρας του (Ρότζερ Μάρεϊ) κατάγεται από την Τζαμάικα και έπαιζε μπάσκετ μυώντας τον στα μυστικά του αθλήματος από τριών χρονών με αποτέλεσμα στα έξι του να παίζει σε πρωτάθλημα με παιδιά που ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερα.
Γιάκομπ Πελτλ (Νο9-Τορόντο Ράπτορς-Σέντερ-2.16μ.-20 ετών-Αυστρία-Γιούτα)
Οι γονείς του έπαιξαν βόλεϊ επαγγελματικά και μάλιστα αγωνίστηκαν και στην εθνική ομάδα της Αυστρίας όμως προτίμησαν να τον σπρώξουν προς το μπάσκετ. Το κολέγιο της Γιούτα στο οποίο έπαιξε τις δύο τελευταίες σεζόν τον ανακάλυψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών το 2013 και τον έπεισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Εφόσον αναδείχτηκε ο κορυφαίος σέντερ του NCAA για τη φετινή χρονιά πήρε το δρόμο για το ντραφτ και το ΝΒΑ όπου οι Ράπτορς τον επέλεξαν για να ντουμπλάρει τον Γιόνας Βαλανσιούνας.
Θον Μέικερ (Νο10-Μιλγουόκι Μπακς-Σέντερ-2.16μ.-19 ετών-Αυστραλία-'Οραντζβιλ)
Εάν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπαγιάννης η δική του επιλογή από τα “ελάφια” θα ήταν αυτή που θα είχε κλέψει την παράσταση. Μπόρεσε να αποφύγει τη μία υποχρεωτική σεζόν στο κολέγιο μετακομίζοντας στον Καναδά για έναν έξτρα χρόνο στο highschool και από τη στιγμή που είχε κλείσει τα 19 το ΝΒΑ του επέτρεψε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ κάτι που τον έκανε τον πρώτο παίκτη μετά τον Ντουάιτ Χάουαρντ το 2004 που επελέγη χωρίς να έχει περάσει πρώτα από το NCAA. Από τα 14 του οπότε και μετακόμισε στις ΗΠΑ από την Αυστραλία (σ.σ. έχει γεννηθεί στο Σουδάν) αναμενόταν να είναι νούμερο ένα στο ντραφτ που θα συμμετείχε όμως από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο κολέγιο ώστε οι σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ να πειστούν για τις τεράστιες δυνατότητες του σε ανταγωνιστικό επίπεδο η... χρηματιστηριακή του αξία έπεσε κατακόρυφα. Πολλοί άρχισαν να λένε πως για δύο χρόνια δεν θα μπορεί να βοηθήσει καθόλου την ομάδα που θα τον πάρει και όλες οι προβλέψεις τον ήθελαν να βρίσκεται στο τέλος του πρώτου γύρου ή στις αρχές του δεύτερου. Οι Μπακς όμως πήραν το ρίσκο και αν δικαιωθούν με τον Μέικερ στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα έχουν στην διάθεση τους ένα δίδυμο βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα κάθε προπονητή.
Ντομάντας Σαμπόνις (Νο11-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σέντερ-2.11μ.-20 ετών-Λιθουανία-Γκονζάγκα)
Το όνομα του και η παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στο κολέγιο του Γκονζάγκα ήταν αρκετά για τον φέρουν τόσο ψηλά στο ντραφτ. Κανένας δεν τρέφει αυταπάτες πως κάποια μέρα θα φτάσει στο επίπεδο του πατέρα του όμως φέτος παρουσίασε σοβαρή βελτίωση και οι Θάντερ (τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής) ενέταξαν στο δυναμικό τους έναν πολύ καλό ριμπάουντερ που δίνει μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια.
Χουάν Χερνάνγκομεζ (Νο15-Ντένβερ Νάγκετς-2.06μ.-Φόργουορντ-20 ετών-Ισπανία-Εστουντιάντες)
Ψηλός που σουτάρει τρίποντα δεν περνάει απαρατήρητος. Ο Χερνάγκομεζ εντυπωσίασε με την ευστοχία του όσες ομάδες τον δοκίμασαν και οι Νάγκετς που ακούνε και εμπιστεύονται τον Αρτούρας Καρνισόβας (βοηθός Τζένεραλ Μάνατζερ) αποφάσισαν να επενδύσουν σε έναν ακόμα Ευρωπαίο (είχαν πέντε πέρυσι στο ρόστερ τους).
Γκέρσον Γιαμπουσέλ (Νο16-Μπόστον Σέλτικς-2.03μ.-Φόργουορντ-20 ετών-Γαλλία-Ρουέν)
Μοιάζει με μποξέρ γιατί ήταν προτού τον κερδίσει το μπάσκετ. Μεταφέρει στο παρκέ όλη την μαχητικότητα που αποκόμισε από τα ρινγκ και είναι ο τύπος του παίκτη που χρειάζονται όλες οι ομάδες, καθώς παρότι είναι κοντός για τη θέση του πάουερ φόργουορντ παλεύει σε κάθε φάση και δίνει τα πάντα στην άμυνα.
Άντε Ζίζιτς (Νο23-Μπόστον Σέλτικς-2.13μ.-Σέντερ-19 ετών-Κροατία-Τσιμπόνα)
Η απουσία του Ντράγκαν Μπέντερ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών που έγινε πέρυσι στην Κρήτη του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει και έκανε τους σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ να σημειώσουν το όνομα του ενόψει του φετινού ντραφτ. Τον παρακολούθησαν όλη τη σεζόν και με την παρουσία του τους έπεισε πως είναι σε θέση να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου. Για την ιστορία είναι αδερφός του Άντριγια Ζίζιτς ο οποίος πέρασε από τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού.
Τιμότ Λουάου (Νο24-Φιλαδέλφεια Σίξερς-1.93μ.-Γκαρντ-21 ετών-Γαλλία-Μέγκα Λεκς)
Στη χώρα του (έπαιζε στην Βιλερμπάν) δεν είχε χρόνο συμμετοχής και έτσι πέρυσι αποφάσισε να πάρει μεταγραφή για την ομάδα του Μίσκο Ραζνιάτοβιτς όπου μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες του. Έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να κάνει μια καλή καριέρα στο ΝΒΑ και οι Σίξερς που αναζητούν καλούς περιφερειακούς είναι μια ομάδα στην οποία μπορεί να βρει γρήγορα θέση.
Φουρκάν Κορκμάζ (Νο26-Φιλαδέλφεια Σίξερς-2.03μ.-Γκαρντ-19 ετών-Τουρκία-Ανατολού Εφές)
Εντυπωσίασε πέρυσι με την απόδοση του τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών στην Κρήτη όσο και στο Ευρωπαϊκό κάτω των 18 στο Βόλο αλλά μέσα στη σεζόν δεν βρήκε θέση στο ροτέισον της Εφές. Αυτό του στοίχισε κάπως, αφού αναμενόταν να είναι μέσα στην πρώτη 15άδα του ντραφτ, αλλά όπως και να έχει τον επέλεξε η ομάδα που μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στο ΝΒΑ.
Πασκάλ Σιακάμ (Νο27-Τορόντο Ράπτορς-2.08μ.-Φόργουορντ-22 ετών-Καμερούν-Νιου Μέξικο)
Όπως και οι περισσότεροι Αφρικανοί ασχολήθηκε σε σχετικά μεγάλη ηλικία με το μπάσκετ και γι' αυτό χρειάστηκε να παραμείνει για τέσσερα χρόνια στο κολέγιο. Η βελτίωση του είναι εξαιρετική και έτσι οι Ράπτορς ενέταξαν στο δυναμικό τους έναν ακόμα ψηλό που κάνει πολλές δουλειές και μπορεί να τους βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση.
Σκαλ Λαμπισιέρ (Νο28-Σακραμέντο Κινγκς-2.13μ.-Φόργουορντ-20 ετών-Αϊτή-Κεντάκι)
Πέρυσι τέτοια εποχή θεωρούταν ο μόνος ανταγωνιστής που είχε ο Μπεν Σίμονς για το νούμερο ένα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δέχτηκε σκληρή κριτική για τις κακές εμφανίσεις του στο κολεγιακό πρωτάθλημα και ο προπονητής του, Τζον Καλιπάρι, τον συμβούλεψε να παραμείνει και την επόμενη ώστε να βελτιωθεί. Ο ίδιος επέλεξε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ θεωρώντας πως ακόμα και έτσι θα βρισκόταν στα πρώτα 10-15 νούμερα όμως τελικά κατέληξε στο τέλος του πρώτου γύρου.
Οι ξένοι του δεύτερου γύρου
Ίβιτσα Ζούμπατς (Νο32-Λος Άντζελες Λέικερς-2.16μ.-Σέντερ-19 ετών-Κροατία-Μέγκα Λεκς)
Σέικ Ντιάλο (Νο33-Νιου Όρλεανς Πέλικανς-2.06μ.-Φόργουορντ-19 ετών-Μάλι-Κάνσας)
Ράντε Ζάγκορατς (Νο35-Μέμφις Γκρίζλις-2.05μ.-Φόργουορντ-21 ετών-Σερβία-Μέγκα Λεκς)
Νταβίντ Μισινό (Νο39-Λος Άντζελες Κλίπερς-1.91μ.-Γκαρντ-22 ετών-Γαλλία-Σαλόν)
Χάου Κάε (Νο43-Χιούστον Ρόκετς-2.18μ.-Σέντερ-20 ετών-Κίνα-Φλάινγκ Τάιγκερς)
Ισαΐα Κορντινιέ (Νο44-Ατλάντα Χοκς-1.96μ.-Γκαρντ-Γαλλία-Ντενέν Βολτέρ)
Πολ Ζίπσερ (Νο48-Σικάγο Μπουλς-2.03μ.-Φόργουορντ-Γερμανία-Μπάγερν Μονάχου)
Μάικλ Γκμπινίγκιε (Νο49-Ντιτρόιτ Πίστονς-2.01-Φόργουορντ-Νιγηρία-Σίρακιουζ)
Μπεν Μπεντίλ (Νο51-Μπόστον Σέλτικς-2.06μ.-Φόργουορντ-Γκάνα-Πρόβιντενς)
Τζόελ Μπολονμπόι (Νο52-Γιούτα Τζαζ-2.06μ.-Φόργουορντ-Ουκρανία-Γουέμπερ Στέιτ)
Πετρ Κορνελιέ (Νο53-Ντένβερ Νάγκετς-2.11μ.-Σέντερ-Γαλλία-Λε Μαν)
Ουάνγκ Ζελίν (Νο57-Μέμφις Γκρίζλις-2.13μ.-Σέντερ-Κίνα-Φούτζιαν Στέρτζεονς)
Αμπντέλ Ναντέρ (Νο58-Μπόστον Σέλτικς-1.98μ.-Γκαρντ-Αίγυπτος-Αϊόβα Στέιτ)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.