Τάε κβον ντο: Πλήρης και έτοιμη για διακρίσεις η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

tae_kbon_nto_ethniki_omada_mpakoy

bet365

Με τη δευτραθλήτρια κόσμου 2022, Θένια Σαρβανάκη, και τον δευτεραθλητή κόσμου 2018, Απόστολο Τεληκωστόγλου, ταξιδεύει η Εθνική ομάδα τάε κβον ντο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε δύο γκρουπ αναχώρησε η ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο ανδρών/γυναικών που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, στο διάστημα 29 Μαΐου με 4 Ιουνίου. Η ομάδα αποτελείται από τα πιο δυνατά ονόματα του ελληνικού ταέ κβον ντο, με μοναδική απούσα την έβδομη Ολυμπιονίκη του Τόκιο Φένια Τζέλη η οποία λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί.

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με τους/τις Αποστόλη Τεληκωστόγλου, Βασίλη Θολιώτη, Κωνσταντίνο Χαμαλίδη, Μάριο Τσιαούση, Βιβή Ντεμογιάννη, Θένια Σαρβανάκη, Μαρία Τζέλη και Σταματία Τσαμπάλα και συνοδό της αποστολής τον προπονητή της Προολυμπιακής ομάδας, Παντελή Εφραιμίδη. Το δεύτερο γκρουπ της Εθνικής αναχώρησε από την Αθήνα με τις/τους Αναστασία Δεληδημήτρη, Δάφνη Στάμου, Φαίδρα Καλτέκη, Χαρά Σαργαντάνη, Διονύση Ραψομανίκη, Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο, Φίλιππο Δημητρακόπουλο και Γρηγόρη Κασιδιάρη. Την αποστολή συνόδευσαν ο προπονητής της προολυμπιακής ομάδας, Θοδωρής Ζηνέλης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Μαμέκας. Αρχηγός αποστολής είναι ο Σήφης Μακρυνάκης.

 εθνικη ταε κβον ντο 2

Αξίζει να θυμίσουμε πως η 19χρονη Θένια Σαρβανάκη (57κιλά) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γουδαλαχάρα πριν από μερικούς μήνες ενώ ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80κ) ήταν ο δευτεραθλητής κόσμου της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2019, στο Μάντσεστερ. Πολλά από τα μέλη της ομάδας, επίσης, έχουν μετάλλια σε διεθνή τουρνουά.

 

Τελευταία Νέα