Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Σταθεροί στην παγκόσμια κατάταξη

Newsroom
Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Σταθεροί στην παγκόσμια κατάταξη
Δεν άλλαξε η θέση των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη στα rankings με τις γυναίκες να έχουν σημαντικές αλλαγές στο Top10.

Με την πορεία τους να είναι παρόμοια με αυτή του 2021 στο Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο4 του κόσμου, με την μόνη αλλαγή στο Top10 να είναι αυτή του Μπερετίνι που ανέβηκε στο Νο6, ρίχνοντας στο Νο7 τον Ρούμπλεφ.

Στην κορυφή ο Μεντβέντεφ παραμένει κοντά στον Τζόκοβιτς ο οποίος κράτησε το Νο1 από την στιγμή που ούτε ο Ρώσος, ούτε ο Ζβέρεφ, κατέκτησαν το τρόπαιο στην Μελβούρνη.

ATP Rankings

Στο Νο8 η Σάκκαρη, αλλαγές στο Top10

Στις γυναίκες, η Σάκκαρη έμεινε σταθερή στο Νο8 παρά τις σημαντικές αλλαγές στο Top10.

Η Μπάρτι και η Σαμπαλένκα παραμένουν στο Νο1 και το Νο2 αντίστοιχα, με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα να έχει κερδίσει μία θέση και να είναι στο Νο3, σε απόσταση αναπνοής μάλιστα από την Λευκορωσίδα στο Νο2.

Στο Νο4 ανέβηκε η Ιγκα Σβιόντεκ η οποία κέρδισε πέντε θέσεις με την παρουσία της στα ημιτελικά του Australian Open, ενώ η Μουγκουρούθα από το Νο3 έπεσε στο Νο7 εξαιτίας του πρόωρου αποκλεισμού της στη Μελβούρνη.

Δύο θέσεις έπεσε η Κονταβέιτ που είναι στο Νο9, ενώ στο Νο10 από το Νο30, 20 θέσεις πάνω δηλαδή, βρίσκεται πλέον η φιναλίστ του Australian Open, Ντανιέλ Κόλινς, ρίχνοντας από την 10αδα την Τζαμπέρ.

Τρομακτική, αλλά αναμενόμενη πτώση 71 θέσεων για την Οσάκα που πλέον είναι στο Νο85 και 82 θέσεων για την Κένιν που βρίσκεται στο Νο95 πλέον. Αυτό γιατί αφαιρέθηκαν οι βαθμοί τους από τα προηγούμενα δύο Australian Open όπου τα είχαν πάει περίφημα.

WTA Rankings

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα