Τσιτσιπάς: Πάει στο Roland Garros ως το Νο4 του κόσμου

Newsroom
Τσιτσιπάς: Πάει στο Roland Garros ως το Νο4 του κόσμου
Από την Δευτέρα ο Τσιτσιπάς θα είναι επίσημα πίσω στο Νο4 του κόσμου, ανεξαρτήτως του πως θα τελειώσει το τουρνουά στη Ρώμη.

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Ραφαέλ Ναδάλ στη Ρώμη φέρνει την Δευτέρα τον Στέφανο Τσιτσιπά πίσω στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ασχετα με το πως θα τελειώσει το τουρνουά της Ρώμης για τον Ελληνα τενίστα, κατάφερε να κερδίσει μία θέση πράγμα που σημαίνει πως στο Roland Garros θα συναντήσει τον Τζόκοβιτς ή τον Μεντβέντεφ (αν κατέβει τελικά ο Ρώσος, αλλιώς τον Ζβέρεφ) μόνο στα ημιτελικά. Εκεί βέβαια έχει και να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς, καθώς πέρυσι είχε φτάσει ως τον τελικό.

Ο Ναδάλ από την στιγμή που πάει στο Παρίσι ως το Νο5, θα έχει προημιτελικό με κάποιον από τις πρώτες θέσεις του ταμπλό. Ο Ισπανός έχασε 910 βαθμούς, αλλά παράλληλα έχει «λαβωθεί» από τον αγώνα με τον Σαποβάλοφ στη Ρώμη και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Παρίσι στο 100%.

Πίσω στην κατάταξη, πέρα από την άνοδο του Τσιτσιπά, αλλαγές θα έχουμε στο Νο8 όπου ανεβαίνει ο Ρουντ, που αν κερδίσει σήμερα τον Τζόκοβιτς, θα φτάσει στο Νο7 ρίχνοντας τον Ρούμπλεφ. Από την άλλη, δύο θέσεις, στο Νο10, υποχωρεί την Δευτέρα ο Μπερετίνι.

Στο Νο4 μένει η Σάκκαρη

Οσον αφορά τις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει στο Νο4, με διαφορά 44 βαθμών από το Νο3 που είναι η Μπαντόσα

Η Μαρία βρέθηκε δύο πόντους μακριά από το Νο3 χθες, αλλά το 6-1, 5-2 και 30-0 στο σερβίς της χθες, ανατράπηκε από την εκπληκτική Τζαμπέρ, η οποία σίγουρα ανεβαίνει στο Νο6 την Δευτέρα. Αν σηκώσει κούπα μάλιστα στη Ρώμη, θα πάει στο Νο5, ρίχνοντας μία θέση την Κονταβέιτ. Δύο θέσεις θα πέσει η Πλίσκοβα (Νο8), ενώ κερδίζει μία θέση η Σαμπαλένκα που πάει στο Νο7.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα