Davis Cup: Ο Αλιασίμ κέρδισε τον Αλκαράθ και έβαλε δύσκολα στην Ισπανία

Newsroom
Davis Cup: Ο Αλιασίμ κέρδισε τον Αλκαράθ και έβαλε δύσκολα στην Ισπανία
Ο Κάρλος Αλκαράθ στο πρώτο του παιχνίδι ως Νο1, ηττήθηκε από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ στο Davis Cup.

Μετά τον θρίαμβό του στο US Open, ο Κάρλος Αλκαράθ ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του ως Νο1 στον κόσμο.

Στο μεγάλο ματς της χθεσινής βραδιάς για το Davis Cup, ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ επικράτησε του Καρλίτος με 2-1 σετ (6-7(3), 6-4, 6-2) και ισοφάρισε αρχικά για τον Καναδά, που στη συνέχεια πήρε και τη νίκη στο διπλό, φτάνοντας στο 2 στα 2.

Τα δύο εισιτήρια από τον όμιλο θα κριθούν έτσι την τελευταία αγωνιστική. Ο Καναδάς έχει 2 στα 2, όμως Ισπανία και Σερβία έχουν ρεκόρ 1-1 και οι Σέρβοι παίζουν με τους Καναδούς. Αν κερδίσουν και οι Ισπανοί επικρατήσουν με τη σειρά τους της Ν. Κορέας, όλα θα κριθούν στα σκορ, με τον Καναδά και την Ισπανία να έχουν 4-2 στα ματς και την Σερβία 2-4.Και η Ν. Κορέα είναι στο κόλπο πάντως αν κερδίσει την Ισπανία και η Σερβία χάσει από τους Καναδούς.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στον Α’ όμιλο όπου η Ιταλία έκανε το 2 στα 2, κερδίζοντας την Αργεντινή με 2-1, έχοντας στη σύνθεσή της τους Μπερετίνι και Σίνερ. Σουηδία και Κροατία έχουν ρεκόρ 1-1 και η Αργεντινή 0-2, με τους Λατίνους να παίζουν σήμερα με την Κροατία.

Αντίθετα, στον Γ’ και τον Δ’ όμιλο τα πράγματα ξεκαθάρισαν.

Στον τρίτο όμιλο η Αυστραλία και η Γερμανία έκαναν το 2 στα 2 (2-1 η Αυστραλία την Γαλλία και 2-1 η Γερμανία το Βέλγιο) και θα παίξουν μεταξύ τους αύριο για την πρωτιά στον όμιλο.

Στον τέταρτο όμιλο οι ΗΠΑ και η Ολλανδία εξασφάλισαν την πρόκριση, με τους «οράνιε» να περνούν στους «8» του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 2005.
Σήμερα, αμφότερες θα παίξουν για την πρωτιά στον όμιλο και ο νικητής θα παίξει με τον δεύτερο του 3ου γκρουπ.

Η τελική φάση με την 8αδα θα γίνει το διάστημα 22-27 Νοεμβρίου στη Μάλαγα.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα