Σαμπαλένκα: «Αν θέλουν να με μισούν επειδή γεννήθηκα στην Λευκορωσία, ας το κάνουν»

Κώστας Ευθυμιάδης
Σαμπαλένκα: «Αν θέλουν να με μισούν επειδή γεννήθηκα στην Λευκορωσία, ας το κάνουν»
Η Αρίνα Σαμπαλένκα προσπαθεί ακόμη να καταλάβει γιατί υπάρχουν αθλήτριες που δεν θέλουν πλέον να βρίσκονται δίπλα της εξαιτίας του πολέμου.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία, είχε δηλώσει κατά του πολέμου.

Παρ’ όλα αυτά, η στήριξη του προέδρου της Λευκορωσίας στον πόλεμο του Πούτιν, έχει δημιουργήσει τεράστια διχόνοια στον χώρο του τένις. Και η Σαμπαλένκα είναι ένα από τα «θύματα» αυτής της κατάστασης καθώς παρά το ότι είναι από τις πλέον συμπαθείς φυσιογνωμίες, έχει απομονωθεί από πολλές τενίστριες λόγω του προέδρου Λουκασένκο, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα σε ομιλία του, αναφέρθηκε σε αυτήν.

«Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει, το να με κοιτάζουν με αυτόν τον τρόπο, βγάζοντας μίσος. Ομως εγώ δεν έχω κάνει τίποτα κακό στην Ουκρανία. Υπάρχουν άνθρωποι που με αντιπαθούν μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκα στην Λευκορωσία. Δική τους απόφαση, δεν μπορώ να το ελέγξω, αλλά δεν είναι και το ωραιότερο συναίσθημα να σε μισούν για το τίποτα» ανέφερε αρχικά η Σαμπαλένκα και αναφέρθηκε στον Λουκασένκο.

«Το να αναφέρει το όνομά μου, σίγουρα δεν βοηθάει. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά, αλλά μπορεί να σχολιάσει ότι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, αθλήτρια είμαι. Ναι, από την Λευκορωσία, αλλά αυτό που προσπαθώ είναι να ασχοληθώ με το άθλημά μου και με τον εαυτό μου. Αν μετά την ομιλία του Λουκασένκο οι Ουκρανοί με μισούν περισσότερο, τι να κάνω; Αν νιώθουν καλύτερα με το να με μισούν, ευχαρίστως να τους βοηθήσω και με αυτό. Ας με μισούν ελεύθερα. Αν μπορούσα να σταματήσω τον πόλεμο θα το έκανα, αλλά δεν είναι προφανώς στο χέρι μου» είπε.

Να τονιστεί πως ο Λουκασένκο είχε πει ότι παρά το ότι στηρίζει την Σαμπαλένκα ως τενίστρια από την Λευκορωσία, δεν του άρεσε το ότι είχε κάνει αρνητικά σχόλια για την στήριξη της χώρας της στον πόλεμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα