Η Κονταβέιτ ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το τένις!

Η Κονταβέιτ ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το τένις!
Η πρώην Νο2 του κόσμου, Ανέτ Κονταβέιτ, εγκαταλείπει την ενεργό δράση στα 27 της χρόνια, αμέσως μετά το Wimbledon, με την Μαρία Σάκκαρη να της στέλνει ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Απόφαση σοκ από την Ανέτ Κονταβέιτ που στα 27 της χρόνια ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση αμέσως μετά το Wimbledon!

H Εσθονή, που πέρυσι βρισκόταν στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, εδώ και μήνες δεν έχει καταφέρει να βρει τον καλό της εαυτό καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμούς στη μέση. Οι γιατροί της είπαν πως δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει στους ίδιους ρυθμούς κι έτσι αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με τo ιατρικό τιμ μου, ενημερώθηκα ότι έχω οσφυϊκή δισκοκήλη. Αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι σε φουλ ρυθμό και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε τοπ επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων. Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια – θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση», ανέφερε η Εσθονή, κάτοχος 6 τίτλων στο Τour.

Η αντίδραση της Σάκκαρη και οι ιστορικές μονομαχίες τους

Η Κονταβέιτ είναι μία από τις τενίστριες που ήταν πολύ κοντά με την Μαρία Σάκκαρη, αλλά και παράλληλα μία εκ των μεγάλων αντιπάλων της.

Εχουν παίξει 13 φορές μαζί, οι περισσότερες από κάθε άλλη στην απέναντι πλευρά του court για την Σάκκαρη, με το ρεκόρ να είναι 7-6 υπέρ της Εσθονής. Μάλιστα, η Κονταβέιτ δύο από τους έξι τίτλους της, τους πήρε κόντρα στην Μαρία στον τελικό, σε Οστράβα το 2021 και Αγία Πετρούπολη το 2022, σε ένα ματς που έκανε απίστευτη ανατροπή.

Η Σάκκαρη ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν στο ποστάρισμα της είδησης από την Εσθονή, στέλνοντας πολλές... καρδιές και γράφοντας:

«Να είσαι υπερήφανη γι’ αυτά που έχεις πετύχει. Θα είσαι η αγαπημένη μου συντροφιά εν μέσω καραντίνας στο face time».

Ποστάρισμα Σάκκαρη στην Κονταβέιτ

Πολλές τενίστριες σχολίασαν από κάτω τα καλύτερα, όπως οι Ζαμπέρ, Μπαντόσα, Λισίτσκι, Σαμπαλένκα, Ραντουκάνου,

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα