Φερέρο: «Ο Αλκαράθ εύκολος στην συνεργασία, είχα προβλήματα με τον Ζβέρεφ»

Φερέρο: «Ο Αλκαράθ εύκολος στην συνεργασία, είχα προβλήματα με τον Ζβέρεφ»
Ο Χουάν Κάρλος Φερρέρο αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Κάρλος Αλκαράθ και αποκάλυψε πως η συνεργασία του με τον Ζβέρεφ ήταν προβληματική.

Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο έγινε… περιζήτητος στα ΜΜΕ μετά τον θρίαμβο του Κάρλος Αλκαράθ στο Wimbledon.

Ο Ισπανός προπονητής που ανέλαβε από μικρή ηλικία τον Καρλίτος και τον οδήγησε στην κορυφή, είχε εγκαταλείψει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για τον οποίο αποκάλυψε πως είχαν προβληματική συνεργασία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στον νεαρό Ισπανό.

«Είμαι πολύ αυστηρός όσον αφορά την προπόνηση, αλλά υπάρχουν και στιγμές για διασκέδαση, πλάκα ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όταν είμαστε στο γήπεδο, είμαστε εκεί για δουλειά, δεν μου αρέσει να χάνω χρόνο. Έχω πει στον Κάρλος ότι πρέπει να ποντάρουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Προτιμώ να κάνουμε 2 ώρες καλής προπόνησης παρά να είμαστε 3 ώρες εκεί και να χάνουμε το χρόνο μας» ανέφερε αρχικά για τον Αλκαράθ, για τον οποίο τόνισε το πώς διαχειρίζεται την επιτυχία του ο 20χρονος.

«Το πιο δύσκολο με τον Κάρλος είναι να τον προειδοποιήσουμε για όλους τους κινδύνους που διατρέχει το να είναι στο Νο.1 του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να είναι κοντά του τώρα, εντός και εκτός γηπέδου, οπότε δεν είναι εύκολο. Το καλό είναι ότι είναι πολύ προσγειωμένος, ένας άνθρωπος καθημερινός, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Σημείωσε πως οι δυο τους είναι εντελώς διαφορετικοι χαρακτήρες.

«Είναι πολύ διαφορετικός από μένα. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος όλη την ώρα όταν έπαιζα, αυτός είναι πιο χαλαρός. Φυσικά, όταν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ήθελα αμέσως να βρίσκω τη λύση και το ίδιο κάνει και εκείνος. Θέλει να βρει τη λύση και να την εφαρμόσει επί τόπου, αυτό είναι καλό. Είμαστε πολύ διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα είμαστε πολύ δεμένοι. Δεν χρειάζεται να του λες συνέχεια πως όλα είναι καλά. Όταν κάνει κάτι λάθος πρέπει να του το πεις για να προσπαθήσει να το βελτιώσει» είπε και πέταξε την ατάκα για τον Ζβέρεφ.

«Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με παίκτες που δεν μοιραζόμασταν την ίδια κουλτούρα, όπως είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και αυτό κατέληξε να είναι πρόβλημα. Όταν έχεις κάποιον που έχετε κοινή σκέψη, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα».

Και κατέληξε για τον Αλκαράθ; «Είναι σαν τέταρτο παιδί μου, έχω ήδη τρία στο σπίτι (γέλια). Είμαστε πολύ δεμένοι, αγαπώ αυτό που έχουμε δημιουργήσει, πραγματικά νιώθω ότι δεν είμαι μόνο προπονητής του, έχουμε δημιουργήσει μια σημαντικότερη σχέση. Στο τένις αυτό είναι δύσκολο, ειδικά βλέποντας πόσο εύκολα αλλάζουν οι προπονητές στα αποδυτήρια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα