Τσιτσιπάς στο Gazzetta: «Υπέροχη αίσθηση να παίζεις στο Καλλιμάρμαρο»

Newsroom
O Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Gazzetta για τις μονομαχίες με την Σλοβακία και την εμπειρία του να αγωνιστεί στο Καλλιμάρμαρο

Λιγότερο χαμογελαστός, αλλά πολύ συγκεντρωμένος στις τρεις μάχες που καλείται να δώσει για την εθνική ομάδα στο Καλλιμάρμαρο, ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας πριν αναχωρήσει για το Βανκούβερ και το Laver Cup, είναι με την εθνική ομάδα στην Αθήνα προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο στα play off της μεγάλης κατηγορίας.

Το Gazzetta βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου και σε μία σύντομη κατ' ιδίαν κουβέντα με το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, τον ρώτησε τόσο για τους αγώνες με τους Σλοβάκους, όσο και για την αίσθηση του να παίζει στο Καλλιμάρμαρο.

«Η αίσθηση είναι καταπληκτική. Εγινε τρομερή δουλειά και το να παίζεις στο Καλλιμάρμαρο θα είναι κάτι το εκπληκτικό. Το έχω ζήσει μόνο σαν... τουρίστας, σε εκδρομές με το σχολείο. Οσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν το court στο Australian Open. Είναι ίδιο στυλ και μου αρέσει. Είμαι περήφανος που φέραμε στη χώρα μας κάτι τέτοιο» ανέφερε στο Gazzetta ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος γνωρίζει πως το βάρος πέφτει πάντα πάνω του όσον αφορά την εθνική, ωστόσο είναι γεγονός πως τόσο στην Αυστραλία ο Σακελλαρίδης, όσο και στο ΟΑΚΑ ο Θάνος, πήραν σημαντικές νίκες. Τον ρωτήσαμε αν αυτό απελευθερώνει λίγο βάρος από τους ώμους του και απάντησε:
«Εγώ είναι το θέμα να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Είναι ομαδική προσπάθεια μεν, αλλά δεν είναι ποδόσφαιρο που ο ένας βοηθάει στο γήπεδο τον άλλον. Ξέρω ότι περιμένουν από μένα πράγματα, αλλά όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο».

Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα επαγγελματικό τουρνουά στην Αθήνα.

«Ταξιδεύουμε 11 μήνες τον χρόνο και δεν μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε συχνά στην Ελλάδα, οπότε είναι υπέροχο που θα αγωνιστούμε μπροστά στο ελληνικό κοινό», είπε , ενώ νωρίτερα στην συνέντευξη Τύπου, σχολίασε σχετικά με το ίδιο θέμα: «Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να φιλοξενήσει η Ελλάδα ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά αν γίνει θα είναι σπουδαίο και πιστεύω ότι θα φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά στο άθλημα»

.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα