O Φέντερερ στον Καναδά για το Laver Cup, σκέφτεται ήδη να διαδεχτεί τον Μποργκ στον πάγκο

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ρότζερ Φέντερερ στο Βανκούβερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ… καλείται να σώσει την παρτίδα στο φετινό Laver Cup που δεν έχει το όνομα-κράχτη.

Μετά και την απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να μην ταξιδέψει στον Καναδά, το Laver Cup μοιάζει πιο αποδυναμωμένο από ποτέ και αν κάτι… σώσει λίγο την κατάσταση, αυτό είναι η παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός που πέρυσι σε αυτή τη διοργάνωση είπε αντίο στα γήπεδα, φέτος πάει προσκεκλημένος και σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαδεχτεί στο μέλλον τον Μπιόρν Μποργκ στον πάγκο της Team Europe.

«Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Θα είναι σύντομο και όμορφο, τρεις μέρες γεμάτες δράση. Είμαι ενθουσιασμένος με τα διπλά, γιατί συνήθως δημιουργούνται ζευγάρια που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Θα ήθελα να δω ίσως τον Χουρκάτζ και τον Ρούμπλεφ να παίζουν μαζί. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί καλοί συνδυασμοί για διπλά» είπε αρχικά ο Ελβετός θρύλος του τένις.

«Θα είμαι χαρούμενος όποιος και αν κερδίσει, αλλά βαθιά μέσα μου θέλω να κερδίσει η Ευρώπη. Μου αρέσει να είμαι στη σφαίρα του τένις και ίσως κάποια μέρα να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Δεν υπάρχουν τέτοια πλάνα προς το παρόν, αλλά θα ήταν ωραίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να τονιστεί πως αυτός μαζί με τον ατζέντη του, Τόνι Γκόντσικ, ήταν εκείνοι που είχαν την ιδέα γι’ αυτή την διοργάνωση και παραμένουν συνδιοργανωτές με την ATP.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα