Billie Jean King Cup: Ανακοινώθηκε ρεκόρ χρηματικών επάθλων, 2.4 εκατ. ευρώ στη νικήτρια χώρα

Κώστας Ευθυμιάδης
H Μπίλι Τζιν Κινγκ
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, το Billie Jean King Cup φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ όσων αφορά τα χρηματικά έπαθλα των ομάδων.

Η τελική φάση της διοργάνωσης ξεκινά σήμερα στη Σεβίλλη και η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως το σύνολο των χρηματικών επάθλων θα ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή αφού πλέον οι γυναίκες θα παίρνουν το ίδιο χρηματικό έπαθλο με τους άνδρες.

Σύμφωνα με όσα διέρευσαν, η χώρα που θα αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, θα λάβει το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η φιναλίστ θα λάβει 1.440.000 δολάρια, οι ομάδες που θα φτάσουν στα ημιτελικά 960.000 δολάρια, ενώ οι υπόλοιπες που θα αγωνιστούν τους ομίλους, θα εισπράξουν 480.000 δολάρια.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο γυναικείο τένις και ευτυχισμένοι που εξασφαλίσαμε όμοια χρηματικά έπαθλα με το Davis Cup. Ελπίζουμε να δούμε σπουδαία παιχνίδια και θα δώσουμε το μεγαλύτερο τσεκ στην ιστορία» ανέφερε ο CEO της διοργανώτριας, Ντέιβιντ Χάγκερτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα