Τένις: Η Τάρα Μουρ αθωώθηκε για υπόθεση ντόπινγκ, έχοντας χάσει 19 μήνες από το Tour

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ταρα Μουρ πανηγυρίζει
H τενίστρια από την Μεγάλη Βρετανία, Τάρα Μουρ, είχε αποκλειστεί για θετικό έλεγχο ντόπινγκ, όμως ανεξάρτητο δικαστήριο την αθώωσε μετά από 19 μήνες που βρίσκεται εκτός αγώνων.

Είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε λίγους μήνες, που αθλήτρια του τένις δικαιώνεται δικαστικά για λάθος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, των ελεγκτικών αρχών περί ντόπινγκ.

Η Μουρ είχε βρεθεί θετική το καλοκαίρι του 2022 από μολυσμένο κρέας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί. Απέδειξε ωστόσο στο δικαστήριο ότι δεν έχει καμία ευθύνη για το μολυσμένο κρέας, στο οποίο βρέθηκε απαγορευμένη ουσία.

«Δεκαεννέα μήνες. Μήνες χαμένου χρόνου. 19 μήνες όπου η φήμη μου, η θέση μου στην κατάταξη, ο βιοπορισμός μου, άδειαζαν σταγόνα-σταγόνα. 19 μήνες συναισθηματικής απελπισίας. 19 μήνες και επιτέλους εγώ και η ομάδα μου πήραμε την απάντηση που γνωρίζαμε από την αρχή. Θα πάρει πολύ περισσότερο από 19 μήνες για να ξαναχτίσω όλο αυτό, να το διορθώσω και να ανακάμψω από αυτό, αλλά θα επιστρέψω δυνατότερη. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα στήριξης και ελπίζω να σας δω από το γήπεδο το 2024», έγραψε στην ανάρτησή της η Μουρ μετά την είδηση της αθώωσής της.

Η τενίστρια με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, βρισκόταν στο Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών όταν αποκλείστηκε από το tour, ενώ λίγο πριν τον αποκλεισμό, είχε κάνει μια πορεία μέχρι τον τελικό του WTA 250 τουρνουά της Μπογκοτά.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για μολυσμένο κρέας, έχει τιμωρηθεί και η Μπάρμπαρα Γκατίκα από τη Χιλή, η οποία δικαιώθηκε, ωστόσο δεν θα επιστρέψει στα γήπεδα αφού έχει τιμωρηθεί και για υπόθεση στημένων αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα