Σάκκαρη - Κέρμπερ 2-0: Στο... άψε σβήσε η Μαρία έκανε το 1-0 για την Ελλάδα (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Αντζελίκ Κέρμπερ κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-0, 6-3) και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Ελλάδα.

Η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Αντζελίκ Κέρμπερ δεν είχε προβλήματα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα κόντρα στην Γερμανία, στα προημιτελικά του United Cup.

Απέναντι σε μία ανέτοιμη, όπως φάνηκε, Κέρμπερ, η Σάκκαρη ξεμπέρδεψε εύκολα και γρήγορα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-0, 6-3).

Χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να κατακτήσει το πρώτο σετ με... bagel, ενώ και στο δεύτερο δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Γερμανίδα, η οποία μετά την επιστροφή από την γέννα, ψάχνει να βρει τα βήματά της. Η Κέρμπερ μείωσε από 3-0 σε 3-2, όμως με ένα break η Σάκκαρη αποκατέστησε την τάξη και έφτασε στη νίκη, έχοντας 21 winners έναντι... 3 της Γερμανίδας.

Η Σάκκαρη είχε τρομερή ποιότητα στα χτυπήματά της, ιδίως με το backhand με το οποίο έβρισκε πολύ δύσκολες γωνίες, σε σημεία που προσπαθούσε (μάταια) η Κέρμπερ να την πιέσει, δείγμα πολύ θετικό ενόψει Australian Open.

Ετσι, η Εθνική ομάδα απέχει... μια νίκη από τα ημιτελικά.

Στο άψε σβήσε το 1-0 η Σάκκαρη

Με 3 winners κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game του ματς η Σάκκαρη, που με ένα backhand κι ένα αβίαστο λάθος της Κέρμπερ, έκανε αμέσως το break για το 2-0. Στη συνέχεια έφτασε στο 3-0, σβήνοντας ένα break point της Γερμανίδας.

Στο ίδιο μοτίβο, η Σάκκαρη επέστρεφε εύκολα τα σερβίς της Κέρμπερ και την ανάγκασε σε λάθη, για να έρθει και δεύτερο break για το 4-0 και αμέσως μετά το 5-0 στο σερβίς της Ελληνίδας.

Σε δεύτερο set point έκλεισε το σετ στο 6-0 μέσα σε μόλις 30 λεπτά, με την Μαρία να το κλείνει με 9 winners, 2 άσους και 3/4 κερδισμένα break point.

Ανετα στο 2-0 η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με έναν ακόμη winner έκανε το 1-0 στο δεύτερο σετ.

Πλήρως απογοητευμένη η Κέρμπερ, έκανε συνεχόμενα λάθη και με love game η Σάκκαρη έφτασε στο break και στη συνέχεια στο 3-0 με backhand winner, έχοντας κερδίσει 10 συνεχόμενους πόντους.

Το πρώτο game για την Κέρμπερ στο ματς, ήρθε αφού πρώτα η Γερμανίδα χρειάστηκε να σβήσει τρία ακόμη break point της Σάκκαρη, για να ακολουθήσει και break που έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι.

Με έναν απίθανο τρόπο η Σάκκαρη αποκατέστησε την τάξη και έκανε break για να προηγηθεί με 4-2 και με ένα ακόμη τρομερό game με 5-2.

Αμέσως μετά έφτασε σε διπλό match point το οποίο έσβησε η αντίπαλός της, για να μειώσει σε 5-3, αλλά αμέσως μετά η Μαρία τελείωσε το σετ με 6-3 και πήρε τη νίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα