Σίνερ: Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, αλλά δεν τιμωρήθηκε από την ITA

Newsroom
sinner
Φθηνά τη... γλίτωσε ο Γιανίκ Σίνερ, που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, αλλά η ITA αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει με αποκλεισμό.

Ο Γιανίκ Σίνερ ήταν ο μεγάλος νικητής του ATP στο Σινσινάτι και παρέμεινε στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης τέννις. Ο Ιταλός τενίστας πάντως έπεσε στα μαλακά όσον αφορά την υπόθεση της απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του.

Η συγκεκριμένη ουσία, κλοστεβόλη όπως ονομάζεται, βρέθηκε δις στον Γιανίκ Σίνερ μετά το Indian Wells του 2024. Επρόκειτο ωστόσο για ένα πολύ μικρό ποσοστό (ένα δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου) το οποίο μετά από έρευνες αποδείχθηκε πως είχε περάσει από τον οργανισμό του από ένα φάρμακο που είχε χρησιμοποιήσει σε κόψιμο στο χέρι του και για αυτόν τον λόγο η ITA, η Ομοσπονδία του τένις, αθώωσε τον Σίνερ. Βέβαια τού αφαίρεσε όλους τους βαθμούς που πήρε στο Indian Wells, όπου αγωνίστηκε θετικός.

Σε επίσημη τοποθέτησή του ο Σίνερ τόνισε πως στηρίζει την αυστηρότητα των ελέγχων του ντόπινγκ για την προστασία του τένις και πως θέλει να αφήσει πίσω του το γεγονός αυτό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα