Ξυλάς: «Παντοτινή εμπειρία, σίγουρα ο Τζόκοβιτς μού χάρισε αυτό το game»

Newsroom
Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game
Ο Γιάννης Ξυλάς μίλησε για την εμπειρία να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και για το κερδισμένο game.

Ο Γιάννης Ξυλάς έζησε πρωτόγνωρες στιγμές αντιμετωπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα στο Βελιγράδι στον 2ο αγώνα του tie ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία για το World Group I του Davis Cup.

Ο 23χρονος Έλληνας για 45 λεπτά έζησε την εμπειρία να έχει στην απέναντι Σέρβο σταρ, από τον οποίο απέσπασε ένα game.

O Ξυλάς στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας γι αυτό που έζησε, είπε: «Όλα 'κύλησαν πολύ γρήγορα, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Το έζησα, το λάτρεψα, μακάρι να μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά ελπίζω αυτή η εμπειρία να μου δώσει κίνητρο για να πάω καλύτερα στο μέλλον, να δω αν μπορώ να φτάσω στη μεγάλη σκηνή. Θα κρατήσω αυτή την εμπειρία για όλη μου τη ζωή.

Σε ερώτηση για το μοναδικό του κερδισμένο game, o Ξυλάς ήταν ειλικρινής, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι ο Νόβακ μού χάρισε αυτό το game, ένιωθε άσχημα για εμένα Το χειροκρότημα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό, ένιωσα ξεχωριστά εκείνη τη στιγμή, ήθελα να κλάψω. Είχα άγχος για το αν θα μπορέσω να σταθώ στο γήπεδο, άγχος για το ότι θα έπαιζα μπροστά σε τόσο κόσμο. Στον αγώνα ένιωθα ότι ήμουν μια ταχύτητα πίσω, νομίζω ότι φαινόταν. Μόνο σε δύο, τρία games ένιωθα καλά , τα υπόλοιπα έφευγαν γρήγορα. Ήταν, πάντως, απίστευτη εμπειρία».

Τέλος, οριοθετώντας τους στόχους του, είπε: «Τελειώνω το μεταπτυχιακό μου, παίζω κολεγιακό τένις στις ΗΠΑ. Στόχος μου είναι να τελειώσω στους καλύτερους είκοσι στις ΗΠΑ και μετά να παίξω επαγγελματικά και να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται, στο ταβάνι μου. Θεωρώ ότι μπορώ να μπω στο Top 100».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα