Davis Cup: Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Θάνος λύγισαν στο 3ο σετ, η Σερβία στο 3-0 και στην πρόκριση

Newsroom
 Οι Π.Τσιτσιπάς και Θάνος
Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος ηττήθηκαν με 2-1 από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Χαμάντ Μεντζέντοβιτς στο διπλό και η Σερβία με 3-0 νίκες προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Davis Cup.

Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος έβαλαν δύσκολα στο δίδυμο των Νόβακ Τζόκοβιτς και Χαμάντ Μεντζέντοβιτς, όμως οι Σέρβοι έφθασαν στη νίκη με 6-3, 3-6, 6-3 στο διπλό και παράλληλα πέτυχαν το 3-0 στο tie των δύο χωρών στην «Aleksandar Nikolic Hall» της σερβικής πρωτεύουσας για το World Group I του Davis Cup.

Η Σερβία θα είναι στους qualifiers το 2025 και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Davis Cup, ενώ η Ελλάδα θα επιστρέψει στα πλέι-οφ του World Group I.

Παρότι η πρόκριση οριστικοποιήθηκε η σειρά θα συνεχιστεί, με τουλάχιστον ένα ακόμη παιχνίδι στο μονό και αλλαγή παικτών. Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς πήρε τη θέση του Τζόκοβιτς και θα παίξει με τον Δημήτρη Αζωίδη, που αντικαθιστά τον Αριστοτέλη Θάνο. Στο πρόγραμμα στη συνέχεια υπάρχει και ο αγώνας του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, με τον Γιάννη Ξυλά.

Οι Π. Τσιτσιπάς και Θάνος άρχισαν δυναμικά, προηγήθηκαν 2-0 στο 1ο σετ και διατηρώντας το σερβίς τους έκαναν το 3-1, όμως δεν είχαν ανάλογη συνέχεια, καθώς οι Τζόκοβιτς/Μεντζέντοβιτς με πέντε στη σειρά games έφθασαν στο 6-3.

Η ελληνική ομάδα είχε πιο σταθερή απόδοση στο 2ο σετ, διατηρώντας το σερβίς κράτησε το προβάδισμα ενός game μέχριο το 4-3, αμέσως μετά πέτυχε break και σερβίροντας, δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία για το δικό της 6-3.

Το 3ο σετ είχε το ίδιο σενάριο, αλλά από την ανάποδη. Οι Π. Τσιτσιπάς και Θάνος απάντησαν τρεις φορές στο προβάδισμα των Σέρβων, όμως στη συνέχεια οι Τζόκοβιτς/Μεντζέντοβιτς κατακτώντας 12 πόντους στη σειρά, έκαναν το 6-3, εξασφαλίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση και στους αγώνες πρόκρισης για τα τελικά της διοργάνωσης.

To πρόγραμμα του tie Σερβίας-Ελλάδας

Σάββατο 14/9

Κυριακή 15/9 14:00

  • 3) Τζόκοβιτς/Μεντζέντοβιτς - Θάνος/Π. Τσιτσιπάς 6-3, 3-6, 6-3
  • 4) Nτούσαν Λάγιοβιτς - Δημήτρης Αζωίδης
  • 5) Μίομιρ Κετσμάνοβιτς - Γιάννης Ξυλάς
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα