Miami Open: Τίτλος και άνοδος στο Νο16 για τον Χούρκατς (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Miami Open: Τίτλος και άνοδος στο Νο16 για τον Χούρκατς (vids)
O 24χρονος Πολωνός Χούμπερτ Χούρκατς επικράτησε με 7-6 (4), 6-4 του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ στον τελικό και κατάκτησε το Miami Open! Άνοδος από το Νο37 στο Νο16 για τον Πολωνό.

Τον πρώτο τίτλο Masters της καριέρας του κατέκτησε ο Χούμπερτ Χούρκατς.

Ο 24χρονος Πολωνός επικράτησε με 7-6 (4), 6-4 του 19χρονου Ιταλού Γιανίκ Σίνερ στον μεγάλο τελικό της Κυριακής και κατέκτησε το Miami Open.

Η εμπειρία του Χούρκατς τον οδήγησε στον τίτλο ενώ ο νεαρός Σίνερ "λύγισε" από την πίεση και υπέπεσε σε δεκάδες λάθη.

Ο Χούμπερτ Χούρκατς θ' ανέβει την Δευτέρα (5/4) από το Νο37 στο Νο16 (ρεκόρ καριέρας) της παγκόσμιας κατάταξης και ο Γιανίκ Σίνερ θα είναι στο Νο21 έχοντας κερδίσει 10 θέσεις αυτή την εβδομάδα.

Αυτός είναι ο 3ος τίτλος (2ος στο 2021), και ο μεγαλύτερος, στην καριέρα του Χούρκατς ο οποίος θυμίζουμε απέκλεισε στον προημιτελικό το Νο5 κόσμου, τον Στέφανο Τσιτσιπά και στον ημιτελικό το Νο8 Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Χούρκατς είναι ο 1ος Πολωνός που κερδίζει Masters ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Miami Open συμμετείχαν 5 παίκτες top-10 (Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ, Ρούμπλεφ, Σβάρτσμαν) αλλά κανείς δεν έφτασε στον τελικό.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ, ο Χούρκατς με μπρέικ θα φτάσει στο 2-0 και με το σερβίς του στο 3-0 αλλά ο Σίνερ θα πάρει πίσω το μπρέικ (3-2) και θα ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Ιταλός θα πετύχει νέο μπρέικ στο 11ο γκέιμ (6-5) αλλά ο Πολωνός θα το πάρει αμέσως πίσω για το 6-6.

Στο τάι μπρέικ ο Χούρκατς ήταν πιο αποτελεσματικός και έφτασε στο 7-6 (4).

Στο 2ο σετ, ο Πολωνός με 2 μπρέικ στη σειρά πάει στο 3-0 και με το σερβίς του στο 4-0. Ο Ιταλός θα πάρει πίσω το ένα μπρέικ (4-2) και θα μειώσει με το σερβίς του σε 4-3.

Με δυσκολία ο Χούρκατς θα κρατήσει το σερβίς του (5-3) και θα κλείσει το σετ στο 6-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα