ATP Finals: Το σενάριο που μπορεί να φέρει τον Τσιτσιπά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

ATP Finals: Το σενάριο που μπορεί να φέρει τον Τσιτσιπά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης
Με τον Κάρλος Αλκαράθ να αποσύρεται από το ATP Finals, οι Ναδάλ και Τσιτσιπάς μπορούν να κλείσουν την χρονιά «κλέβοντας» το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μία μοναδική ευκαιρία έχουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ραφαέλ Ναδάλ, να κλείσουν τη χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μέσω του ATP Finals.

Η απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ από το τελευταίο τουρνουά της σεζόν στο Τορίνο, αφήνει αυτό το «παράθυρο» ανοιχτό για τους δύο τενίστες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον ξεπεράσουν και να κλείσουν την χρονιά στην κορυφή της κατάταξης.

Για τον Τσιτσιπά βέβαια είναι αρκετά πιο δύσκολο.

Ο Αλκαράθ τελειώνει την σεζόν του με 6.820 βαθμούς. Ακριβώς 1.000 είναι πίσω του ο Ναδάλ (5.820) και ο Τσιτσιπάς είναι στους 5.350.

Κάθε νίκη στον όμιλο δίνει 200 βαθμούς, ενώ νίκη στα ημιτελικά δίνει 400 και στον τελικό 500.

Για τον Ναδάλ αυτό δίνει δύο σενάρια: Ή να τελειώσει τον όμιλο με το 3 στα 3 και να προκριθεί και στον τελικό ή να κάνει 2-1 ρεκόρ στον όμιλο, αλλά να προκριθεί και να πάρει το τρόπαιο.

Για τον Τσιτσιπά υπάρχει μόνο ένα σενάριο: να το πάρει αήττητος. Αν κάνει το 3 στα 3 στον όμιλο και φτάσει ως την κατάκτηση του τροπαίου (για 2η φορά στην καριέρα του), τότε θα πάρει 1.500 βαθμούς και θα φτάσει τους 6.850, ξεπερνώντας για 30 πόντους τον Αλκαράθ.

Σενάριο εξαιρετικά δύσκολο βέβαια καθώς όποια κλήρωση και να έχει στον όμιλο, με τα ονόματα που κατεβαίνουν δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάποιος το 3 στα 3 σε έναν όμιλο.

Να θυμίσουμε ότι μετά την απόσυρση του Αλκαράθ, η 8αδα στο Τορίνο αποτελείται από τους εξής τενίστες:

  • Ναδάλ
  • Τσιτσιπάς
  • Ρουντ
  • Μεντβέντεφ
  • Αλιασίμ
  • Τζόκοβιτς
  • Ρούμπλεφ
  • Φριτζ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα