Ρούμπλεφ: Βγήκε νικητής στο θρίλερ με τον Μεντβέντεφ στο ATP Finals

Newsroom
Ρούμπλεφ: Βγήκε νικητής στο θρίλερ με τον Μεντβέντεφ στο ATP Finals
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έπειτα από αγώνα 2,5 ωρών έριξε στο καναβάτσο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ στην πρεμιέρα τους στο ATP Finals του Τορίνο.

Ο εναρκτήριος αγώνας στον «κόκκινο» όμιλο του ATP Finals στο Τορίνο ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Ρούμπλεφ βγήκε νικητής από το θρίλερ με 6-7(7), 6-3, 7-6(7) κι αφού χρειάστηκε να φθάσει στο 5ο match point στo tie break του 3ου σετ, έπειτα από αγώνα δύο ωρών και 31 λεπτών.

Ο Ρούμπλεφ πέτυχε την πρώτη του νίκη στον όμιλο, με την αγωνιστική να κλείνει με τη συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς τη Δευτέρα (14/11, 22:00).

Ο Ρούμπλεφ έφθασε στις 50 νίκες στη σεζόν και είναι ο 4ος στη σχετική λίστα πίσω από τους Τσιτσιπά (60), Αλκαράθ (57) και Οζέρ-Αλιασίμ (56).

Μία νίκη που κρίθηκε ανάμεσα στους δύο Ρώσους στο tie break του 3ου σετ, εκεί όπου ο Ρούμπλεφ έφθασε στο 6-3, με τον Μεντβέντεφ να σβήνει τα τρία στη σειρά match points, αλλά και το 4ο στο 6-7, όχι όμως και το 5ο στο 7-8.

Έσωσε 7 set point και πήρε το σετ ο Μεντβέντεφ

Πολλά και τρελά συνέβησαν στο 1ο σετ του αγώνα, που κατέληξε στον Μεντβέντεφ. Ο Ρούμπλεφ έπαιξε κυρίαρχο τένις μετά το 1-1 στο πρώτο σετ.

Εσπασε το σερβίς του Μεντβέντεφ και με το εκπληκτικό 10/11 σε κερδισμένους πόντους έπειτα από πρώτο σερβίς (μόλις δύο έχασε στο δεύτερο σερβίς), αλλά και τα μηδέν (!) αβίαστα λάθη, έφτασε να προηγείται με 5-2.

Ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε ένα διπλό λάθος του συμπατριώτη του, για να κάνει το break και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του σετ.

Στο 6-5 ο Ρούμπλεφ είχε διπλό σετ πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του, αλλά ο Μεντβέντεφ άντεξε και κατάφερε να πάει το σετ στο tie break.

Εκεί, ο Ρούμπλεφ βρήκε mini break και μαζί 4 set point (6-2). Τα έχασε όλα (6-6), ο Μεντβέντεφ έσβησε και πέμπτο (7-7), για να φτάσει αυτός σε set point για να το πάρει με 9-7 στο tie break!

Στο σημείο εκείνο ο Ρούμπλεφ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Λεϊλάνι για δύο πόντους και έφυγε στα αποδυτήρια.

H αντεπίθεση Ρούμπλεφ

Η παραπάνω εξέλιξη δεν πτόησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που συνέχισε να είναι πιο επιθετικός στο παιχνίδι του. Με break προηγήθηκε 3-1 στο 2ο σετ, πήρε τα ηνία του σετ, το οποίο έκλεισε με νέο break στο 6-3.

Στο 3ο σετ οι παίκτες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ρούμπελ να προηγείται και τον Μεντβέντεφ να ισοφαρίζει και τον αγώνα να οδηγείται στο δραματικό tie break, με τον Ρούμπλεφ να πανηγυρίζει τη 2η νίκη στην καριέρα του σε έξι συνολικά συναντήσεις με τον συμπατριώτη του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα