ATP Finals: Ο Ζβέρεφ έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Αλκαράθ

Κώστας Ευθυμιάδης
O Αλεξάντερ Ζβέρεφ χτυπάει το μπαλάκι
Με μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη, άρχισε στο ATP Finals o Αλεξάντερ Ζβέρεφ καθώς επικράτησε με ανατροπή του Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Γερμανός τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες το Νο2 του κόσμου.

Ο Ζβέρεφ μάλιστα έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τα άλλα δύο με 6-3, 6-4 και να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Στο 1ο σετ ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το 1-3, αλλά και να σώσει τριπλό break point στο 3-3, 0-40, για να προηγηθεί με 4-3. Κέρδιζε έδαφος όσο πλησίαζε το σετ προς το τέλος του, έχοντας και 3 ευκαιρίες για να το τελειώσει στο 12ο game.

O Γερμανός επέστρεψε από το 5-6, 15-40 και έσωσε 3 set points για να ισοφαρίσει σε 6-6, αλλά στο tie-break τελικά ο Ισπανός ολοκλήρωσε τη "δουλειά", κατακτώντας το με 7-3.
Στο 2ο σετ, παρότι αντιμετώπισε πρώτος break point στο 1ο game, o Γερμανός προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς μετά απ' αυτό, ενώ και στο 3ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Ζβέρεφ στο Τορίνο από το 2021, όταν και κατέκτησε το ATP Finals για 2η φορά στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα