Ιβανίσεβιτς: «Οταν ο Τζόκοβιτς έχασε από τον Σίνερ στους ομίλους, δεν τον είδαμε για μία ημέρα»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ιβανίσεβιτς και Τζόκοβιτς συζητούν στην προπόνηση
Αποκαλυπτικός και απολαυστικός Γκόραν Ιβανίσεβιτς για το πως αντιμετώπισε όλο το τουρνουά στο Τορίνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως έφτασε στα ημιτελικά χάρη στον Σίνερ, τον οποίο στον τελικό τον κέρασε… φαρμάκι.

Ο Ιβανίσεβιτς στάθηκε στην ήττα του Τζόκοβιτς από τον Σίνερ στη φάση των ομίλων, αλλά πρώτα είπε ένα ευχαριστώ στον φιναλίστ του ATP Finals.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Γιάνικ που μας έδωσε μια μικρή βοήθεια για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Ο Νόβακ ήξερε πως αν έμπαινε στα ημιτελικά θα κέρδιζε το τουρνουά, σε εκείνο το σημείο άλλαξε όλη τη νοοτροπία του. Ένας άλλος Τζόκοβιτς μπήκε στο court, ξεκινώντας από το Σάββατο. Όταν έφτασε ο πραγματικός Τζόκοβιτς στο court, τότε κανείς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει» είπε αρχικά ο Ιβανίσεβιτς στην συνέντευξη Τύπου.

«Μπορούσα να το δω στα μάτια του, στη συγκέντρωσή του μόλις έφτανε στα αποδυτήρια και όταν έμπαινε στο προπονητικό γήπεδο (μετά την πρόκριση στα ημιτελικά). Από το ζέσταμα ακόμα, όλα ήταν διαφορετικά. Όλα ήταν θετικά με τον Αλκαράθ από την αρχή, τον έβλεπες να σφίγγει τη γροθιά του από τον πρώτο πόντο. Μετά με τον Σίνερ ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Νόβακ δύο φορές σε μια εβδομάδα και τακτικά το προσέγγισε πολύ διαφορετικά από τον αγώνα της Τρίτης. Ο Σίνερ ένιωσε λίγη πίεση, ήταν ένας μεγάλος τελικός και αν δώσεις λίγο χώρο στον Νόβακ δεν είναι καθόλου καλό, λίγο-λίγο σε εξαντλεί. Είναι όπως όταν αντιμετωπίζεις τραυματισμό και ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει σε μερικά δευτερόλεπτα» ανέφερε ο προπονητής του Νο1 στον κόσμο.

«Καμιά φορά θυμώνω μαζί του αν φωνάζει χωρίς λόγο»

Ο Ιβανίσεβιτς στάθηκε και στην συμπεριφορά και τις απαιτήσεις του Τζόκοβιτς, αποκαλύπτοντας πως είχε… εξαφανιστεί μετά την ήττα από τον Σίνερ στην φάση των ομίλων.

«Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ποιος είμαι εγώ για να θυμώσω μαζί του; Μπορεί μόνο να εκνευριστώ όταν μας φωνάζει χωρίς λόγο. Όταν χάνει έναν αγώνα, πάντα προσπαθεί το καλύτερό του μέχρι το τέλος. Αλλά δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί του όταν χάνει έναν αγώνα. Για παράδειγμα, την Τρίτη το βράδυ τελείωσε αργά ο αγώνας και την Τετάρτη δεν τον είδαμε καθόλου. Μέχρι την Πέμπτη δεν γνωρίζαμε τι έκανε. Όπως και κάθε άνθρωπος, ο Νόβακ δίνει τις μάχες με τον εαυτό του, αλλά επίσης γνωρίζει πότε να μένει ήρεμος. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρίσκει κίνητρο, γιατί έχει κερδίσει ήδη τα πάντα και είχε ήδη εξασφαλίσει και το Νο.1., αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκει στο τέλος. Ήταν μια τρομερή χρονιά, δεν μπορώ να θυμώνω μαζί του. Αλλά δεν είναι και εύκολη η ζωή του Νο.1, πάντα θέλει περισσότερα, πάντα θέλει κάτι καλύτερο» είπε.

Μάλιστα, αποκάλυψε το σκηνικό την ώρα που ο Ρούνε αντιμετώπιζε τον Σίνερ και το παιχνίδι αυτό έμελλε να καθορίσει την πορεία του Τζόκοβιτς στο τουρνουά, καθώς αν κέρδιζε ο Ρούνε, ο Σέρβος θα έμενε εκτός..

«Πήγαμε να φάμε πίτσα στην πόλη, θυμάμαι να βλέπω το σκορ και να είναι 6-2. Μετά επέστρεψα στο δωμάτιο και άρχισαν τα προβλήματα, ο Ρούνε έπαιζε καλά. Μιλούσαμε μεταξύ μας, λέγαμε ότι ίσως ο Γιάνικ να μην έδινε το 100% του εφόσον είχε προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, αλλά μας απέδειξε τι είδους πρωταθλητής είναι. Είναι ένας ανταγωνιστικός παίκτης που θέλει να κερδίζει κάθε αγώνα που δίνει, ειδικά όταν είναι και μπροστά στο κοινό του. Στο break point του Ρούνε στο 3ο σετ φοβηθήκαμε, αλλά ο Σίνερ έκανε 2 εκπληκτικά games στο τέλος. Ήταν ανακούφιση και από εκείνη τη στιγμή γνώριζα πως ο Νόβακ θα κέρδιζε το τουρνουά» σημείωσε ο Ιβανίσεβιτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα