Φόκινα - Ντιμιτρόφ 2-1: Πρώτος τελικός καριέρας σε Masters για τον Ισπανό

Newsroom
Φόκινα - Ντιμιτρόφ 2-1: Πρώτος τελικός καριέρας σε Masters για τον Ισπανό
Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα κέρδισε 2-1 τον Ντιμιτρόφ και θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό του Tour.

Σε ένα παιχνίδι με πολλά αβίαστα λάθη και από τις δύο πλευρές, ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, το εισιτήριο για τελικό σε Masters στο Μόντε Κάρλο.

Ο πρώτος ημιτελικός με τον Ισπανό κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κρίθηκε στις λεπτομέρειες (2-1 σετ με 6-4, 6-7(2), 6-3 σε 2 ώρες και 44 λεπτά) με τον Ισπανό να ζει την κορυφαία στιγμή της επαγγελματικής του καριέρας.

To ματς

Στο 1-1 του πρώτου σετ ο Φόκινα βρήκε το κρίσιμο break στο ματς και κράτησε το σερβίς του για να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 3-1. Αυτό το προβάδισμα ήταν αρκετό ως το τέλος για να πάρει το σετ με 6-4 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν και ο Ντιμιτρόφ ήταν αυτός που έκανε πρώτος break στο 2-0, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του. Ο Φόκινα όμως (που είναι σε εξαιρετική κατάσταση σε όλη την διάρκεια του τουρνουά) αντέδρασε και πήρε αμέσως πίσω το break για να ισοφαρίσει σε 2-2 και ακολούθησε και δεύτερο break με τον Ισπανό να φτάνει στο 4-2 και να βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ντιμιτρόφ κράτησε το σερβίς του, αλλά ο Ισπανός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φτάσει στο 5-3. Ο Βούλγαρος μείωσε και στο 5-4 που σέρβιρε ο Ισπανός για το ματς, έκανε τρία αβίαστα λάθη και έτσι έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον αντίπαλό του που ισοφάρισε 5-5 και πέρασε και μπροστά με 6-5 στο δικό του σερβίς στη συνέχεια!

Το σετ οδηγήθηκε εν τέλει στο tie break όπου o Ντιμιτρόφ κυριάρχησε με 7-2 και οδήγησε σε τρίτο σετ το παιχνίδι.

Ο Ντιμιτρόφ με... φόρα από το δεύτερο σετ, έκανε break με το «καλημέρα» στο τρίτο και προηγήθηκε με 2-0. O Φόκινα έδειχνε πνευματικά κουρασμένος και ενώ μπορούσε να κλείσει το επόμενο γκέιμ τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις, έκανε λάθη στα κρίσιμα σημεία. Τελικά, μετά από 8 ισοπαλίες στο game που κράτησε σχεδόν 14 λεπτά, κατάφερε να κρατήσει και να μειώσει σε 2-1 σε ένα κομβικό σημείο.

Αυτό... τον ξύπνησε και σε συνδυασμό με τα διπλά λάθη του Βούλγαρου, έφτασε σε break ισοφαρίζοντας 2-2. Εκεί άλλαξαν όλα και ο Ισπανός έφτασε έστω και με περιπετειώδη τρόπο στην νίκη με 6-3 χάρη σε ένα ακόμη break.

Ετσι, ο Φόκινα πήρε το εισιτήριο στον πρώτο τελικό καριέρας όπου θα περιμένει είτε τον Τσιτσιπά, είτε τον Ζβέρεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα