Τσιτσιπάς σε Αλκαράθ: «Κάρλος, χαλάρωσε λίγο, ρε φίλε! Τρομάζεις κόσμο έτσι όπως παίζεις»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Τσιτσιπάς σερβίρει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναγνώρισε την ανωτερότητα του Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό της Βαρκελώνης, ζητώντας του να... χαλαρώσει.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν κυρίαρχος απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, επικρατώντας με 6-3, 6-4 στον τελικό του 500ριού τουρνουά στη Βαρκελώνη. Λίγο μετά και στις πρώτες δηλώσεις ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε την άξια νίκη του 19χρονου Ισπανού, προκαλώντας τον να χαλαρώσει σε... αγωνιστικό επίπεδο.

«Κάρλος, χαλάρωσε λίγο, ρε φίλε! Τρομάζεις κόσμο έτσι όπως παίζεις» είπε ο Έλληνας παίκτης και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια γι' ακόμα μία φορά για την κατάκτηση του τροπαίου. Είχα την ευκαιρία να σε δω να παίζεις από το ξεκίνημα της καριέρας σου και ήσουν εξ αρχής εκπληκτικός παίκτης.

Κάποιοι από εμάς που ξεκινήσαμε την επαγγελματική μας καριέρα λίγο καιρό πριν από εσένα, σε είδαμε στο κορτ και εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο παιχνιδιού σου. Ειδικά την τελευταία διετία είσαι εκπληκτικός.

Αν και είμαστε λίγο μεγαλύτεροί σου ηλικιακά, είσαι ένα πρότυπο για εμάς. Η ομάδα σου είναι πάρα πολύ αφοσιωμένη κι αυτό φαίνεται. Σας εύχομαι τα καλύτερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοήθησαν στην άψογη οργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά, που αποτελεί ένα από τ' αγαπημένα μου. Εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να κατακτήσω κι εγώ εδώ τον τίτλο».

Αλκαράθ για τον Τσιτσιπά: «Με αναγκάζεις να παίζω πάντα στο 100% όποτε βρίσκομαι απέναντί σου»

Με τη σειρά του ο Αλκαράθ μόνο καλά λόγια είχε για τον Έλληνα παίκτη και μεγάλο αντίπαλό του.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Στέφανο, γιατί είναι ένας πραγματικός μαχητής. Είναι φοβερό το συναίσθημα να μοιράζομαι το κορτ μαζί σου. Με αναγκάζεις να παίζω πάντα στο 100% όποτε βρίσκομαι απέναντί σου.

Σ’ ευχαριστώ για όσα φέρνεις στο άθλημά μας. Είναι δεδομένο πως θα βρεθούμε αντίπαλοι και σ’ άλλα τουρνουά και θα γίνουν φοβερές μάχες. Θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» και στην ομάδα μου που με έχει βοηθήσει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Είναι ακόμα πιο όμορφο το ότι πανηγυρίζω τον τίτλο μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους αλλά και τους συμπατριώτες μου» δήλωσε ο Αλκαράθ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα