O Σίνερ πήρε το πρώτο Masters της καριέρας του στο Τορόντο

Κώστας Ευθυμιάδης
O Γιάνικ Σίνερ κάνει βολέ
O Γιάνικ Σίνερ επικράτησε του Αλεξ Ντε Μινόρ στο Τορόντο με 6-4, 6-1 και πήρε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος τίτλος Masters για τον Γιάνικ Σίνερ που είχε δύο αποτυχημένες απόπειρες φέτος και το 2021 στο Μαϊάμι.

Απέναντι στον Αλεξ Ντε Μινόρ, που έπαιζε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε τελικό μετά το Λος Κάμπος κόντρα στον Τσιτσιπά, ο Ιταλός ήταν κυρίαρχος.

Στο πρώτο σετ έφτασε δύο φορές σε break (2-0 και 4-2), αλλά είδε τον Αυστραλό να τον ισοφαρίζει ισάριθμες φορές. Ο Σίνερ έσπασε ξανά το σερβίς του και δεν λάθεψε στο δικό του στη συνέχεια, για να πάρει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο ο Ντε Μινόρ έβγαλε κούραση, ο Σίνερ συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και με 6-1 έφτασε στον τίτλο που είναι ο δεύτερος φετινός και ο 8ος στην καριέρα του.

Είχε 14 winners και 16 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ντε Μινόρ περιορίστηκε σε 4 αβίαστα μόλις, αλλά και μόλις 3 winners σε όλο το ματς.

Ήταν η 5η νίκη του Σίνερ απέναντί του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Αύριο, ο 21χρονος θα κερδίσει 2 θέσεις και για 1η φορά στην καριέρα του θα ανέβει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.
Νέο career high θα κάνει και ο Ντε Μινόρ που θα κερδίσει 6 θέσεις και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.12.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα