Ο Κόρντα κέρδισε την ματσάρα με τον Σέλτον

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Σεμπάστιαν Κόρντα πανηγυριζει
Με ανατροπή ο Σεμπάστιαν Κόρντα κέρδισε 2-1 σετ τον Μπεν Σέλτον και έκλεισε ραντεβού με τον Χουρκάτζ στα ημιτελικά στη Σαγκάη.

Ο Κόρντα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και μετά από 2 ώρες και 55 λεπτά, εξασφάλισε την παρουσία του στην 4αδα, παρά τους 17 άσους και τα καλύτερα ποσοστά στο σερβίς που είχε ο Σέλτον (6-7, 6-2. 7-6).

Στο πρώτο σετ αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 5-5. Εκεί ο Σέλτον έκανε το break και όλα έδειχναν πως θα πάει στο 1-0, όμως ο Κόρντα πήρε πίσω το break και οδήγησε το σετ σε ένα άκρως συναρπαστικό tie break το οποίο κατέκτησε ο Σέλτον με 12-10! Ο Σέλτον έσβησε ένα set point του Κόρντα και ο τελευταίος τρία, αλλά ο Σέλτον με άσο σφράγισε το 1-0.

Στο δεύτερο ο Κόρντα κυριάρχησε σε ένα σετ γεμάτο break. Εκανε δύο συνεχόμενα για να προηγηθεί 3-0, ο Σέλτον πήρε πίσω το ένα, αλλά δέχτηκε αμέσως μετά και τρίτο, για να χάσει τελικά το σετ με 6-2.

Στο τρίτο ο Κόρντα άρχισε πάλι με break, ο Σέλτον το πήρε πίσω στο 4-4 και οδηγήθηκαν ξανά σε tie break. Εκει ο Κόρντα προηγήθηκε 6-1, αλλά ο νεαρός συμπατριώτης του έκανε ένα σερί 5-0 κι ισοφάρισε σε 6-6. Μετά την αλλαγή πλευράς, ο Κόρντα έκανε mini break, για να περάσει μπροστά με 7-6 και με winner έκλεισε το tie break στο 8-6, για να προκριθεί στα ημιτελικά ενός Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα