Τένις: Επιστροφή στους τίτλους για τον Μπερετίνι (vids)

Newsroom
gettyimages_berrettini
O Ματέο Μπερετίνι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά στο Μαρόκο, κατακτώντας τον τίτλο, μετά τη νίκη του επί του Ρομπέρτο Καρμπαλιές Μπαένα με 7-5, 6-2.

Την πολύ καλή εβδομάδα στο Μαρακές του Μαρόκο «σφράγισε» ο Ματέο Μπερετίνι, με τη νίκη στον τελικό του τουρνουά κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπαλιές Μπαένα με 7-5, 6-2, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά το 2022.

Ο Μπερετίνι πραγματοποίησε πολύ καλό τελικό, τελειώνοντας το ματς με πέντε άσους, κερδίζοντας το 74% των πόντων πίσω από το πρώτο του σερβίς. Ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός τις κρίσιμες στιγμές, καθώς κατάφερε να σβήσει επτά από τα οκτώ break points του Μπαένα, εκμεταλλευόμενος τα τέσσερα από επτά break points που του εμφανίστηκαν.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καλά για τον Μπερετίνι, ο οποίος δέχθηκε break από τον αντίπαλό του για το 3-1 στα games του σετ. Ο Ιταλός, όμως, λίγο αργότερα κατάφερε να πάρει πίσω το break του Ισπανού για το 6-5, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλεισει το σετ. Στο 12ο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 για να πάρει προβάδισμα στον τελικό.

 

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε καλύτερα για τον Ιταλό. Με δύο breaks έφτασε στο 5-1, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ και συνάμα του 8ου τίτλου ATP στην καριέρα του. Ο Μπαένα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5-2 για να διαμορφωθεί στη συνέχεια το 6-2.

Με αυτή τη νίκη ο Ιταλός τενίστας, από την Δευτέρα (8/4), θ' ανέβει στο Νο.84 του κόσμου κερδίζοντας 51 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Vaughn Ridley

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα