Σκουίρ - Τσιτσιπάς 0-2: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο με... πίεση

Δημήτρης Μύτικας
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο γρασίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Χένρι Σκουίρ με 7-6 (7), 7-6 (2) παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε.

Σε ένα ματς που δεν... έσπαγε σερβίς ούτε με αίτηση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Χένρι Σκουίρ με 7-6 (7), 7-6 (2) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε. Ο Έλληνας τενίστας έκανε τη διαφορά στα tie-break και έτσι πέρασε το... εμπόδιο του Γερμανού αντιπάλου του.

Ένα σβησμένο break point και προβάδισμα στο tie-break

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να έχουν πολύ καλό σερβίς και να διατηρούν τα service games τους. Το ένα και μοναδικό break point στο σετ και στον αγώνα ήταν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο 8ο game, με τον Σκουίρ να το σβήνει και να κάνει το 4-4. Η συνέχεια στο σετ ήταν απαράλλαχτη, το οποίο οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί, είχαμε ένα mini break για κάθε παίκτη (1-1), τα οποία δεν έκαναν τεράστια διαφορά. Το tie-break έφτασε έως το 7-7, σημείο στο οποίο έκανε το mini break ο Τσιτσιπάς (8-7) και με hold στο σερβίς του έκλεισε το σετ με 7-6 (7).

Ίδια... ιστορία με τον ίδιο νικητή στο τέλος

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ισορροπημένο με το πρώτο. Οδηγήθηκε, όπως το πρώτο, στο tie-break με τον Τσιτσιπά να είναι κυρίαρχος και να επιτρέπει στον Σκουίρ να πάρει μόνο δύο πόντους. Το tie break έληξε με 7-2 και το σετ κατακτήθηκε με 7-6 (2) από τον Έλληνα, ο οποίος πανηγύρισε την πρόκριση. Στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση της Τετάρτης (19/6) ανάμεσα σε Νταρντέρι και Στρουφ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα