Τσιτσιπάς - Φονίνι 2-0: Με straight set νίκη προκρίθηκε στα ημιτελικά

Δημήτρης Μύτικας
Χωρίς να χάσει σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπέρασε το... εμπόδιο του Φάμπιο Φονίνι και με νίκη 6-4, 6-3 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά στου Γκστάαντ.

Στην τετράδα του τουρνουά στο Γκστάαντ προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 6-4, 6-3 του Φάμπιο Φονίνι στον προημιτελικό της ελβετικής διοργάνωσης. Ο Έλληνας Νο.12 στον κόσμο στα ημιτελικά θα βρεθεί απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης Μπερετίνι - Οζέρ Αλιασίμ.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Τσιτσιπά σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Φονίνι. Ο Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 61% στο σερβίς και 74% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο. Ο 25χρονος ήταν πολύ προσεκτικός στα χτυπήματα του, έχοντας μόλις 5 λάθη.

Δεν έφτασε το ένα break, αλλά το δεύτερο ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας ξεκίνησε ιδανικά! Αρχικά, κράτησε το σερβίς του (1-0) και στο πρώτο service game του Φονίνι πραγματοποίησε το break (2-0), το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια για να πάρει διαφορά τρία games (3-0). Η Φονίνι σταμάτησε το σερί του Έλληνα τενίστα, με τον Ιταλό να πράττει αντίστοιχα στα επόμενα games όπου έκανε το break (3-2), φέρνοντας τις ισορροπίες στο σετ (3-3) πίσω από το σερβίς του.

Οι δύο τενίστες διατήρησαν τα σερβίς τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά ν' αναγκάζει τον Φονίνι να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ (5-4). Εκεί, ο Έλληνας ξεκίνησε πολύ καλά με 0-30 και βρέθηκε με τριπλό set point (0-40). Ο Ιταλός δεν κατάφερε ν' ανταπεξέλθει στην πίεση και με λάθος έδωσε το σετ στον Τσιτσιπά με 6-4.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ιταλού και η πρόκριση ήρθε

Το δεύτερο σετ είχε αρκετά παρόμοια εξέλιξη με το πρώτο στα πρώτα του games. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάλι, βρήκε τον τρόπο να πάρει τρία games διαφορά (3-0), με τον Φονίνι να μειώνει σε 3-2 στη συνέχεια.

Τη στιγμή που ο Ιταλός σέρβιρε για να κάνει το 3-3, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το διπλό break point που του παρουσιάστηκε και πήρε πάλι διαφορά ενός break (4-2). Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες διατήρησαν τα σερβίς τους, με τον Έλληνα να μην απειλείται για break και να κατακτά και το δεύτερο σετ (6-3), πανηγυρίζοντας τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα