Ναδάλ: Ακούραστος... λύγισε τον Ναβόνε σε ματς τεσσάρων ωρών

Newsroom
rafa_nadal
Ο Ραφαέλ Ναδάλ... επιβίωσε σε ματς τεσσάρων ωρών και με νίκη επί του Μαριάνο Ναβόνε με 6-7(2), 7-5, 7-5 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Μπάσταν της Σουηδίας.

Ναδάλ από τα παλιά θύμισε ο Ισπανός τενίστας στην αναμέτρησή του κόντρα στον Μαριάνο Ναβόνε, όπου μετά από τέσσερις ώρες επικράτησε με 6-7(2), 7-5, 7-5 και προκρίθηκε στην τετράδα του τουρνουά στο Μπάσταντ. Αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός του Ράφα Ναδάλ, μετά τον ημιτελικό στο Wimbledon το 2022.

O αγώνας, όπως μαρτυρά και η διάρκειά του, ήταν γεμάτος με τους δύο τενίστες να παίζουν παρά δύο games το μάξιμουμ. Ο Αργεντινός τενίστας κατάφερε να ξεχωρίσει στο tie-break του πρώτου σετ, καθώς επέτρεψε μόνο δύο πόντους στον Ναδάλ για να πάρει το σετ με 7-6(2).

Στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός ξεκίνησε με 3-0 σερί, όμως ο Ναβόνε είχε άμεση απάντηση φέρνοντας τις ισορροπίες στο σετ (3-3). Βέβαια, ο 38χρονος τενίστας είχε ακόμη ένα break στο σετ, το οποίο ήρθε σε καθοριστικό σημείο και πιο συγκεκριμένα στο 11ο game (6-5). O κάτοχος 22 Grand Slam δεν λάθεψε με τις μπάλες στα χέρια και έστειλε το ματς σε decider.

Εκεί, ο Ναβόνε προηγήθηκε με 2-0, για να ακολουθήσουν 5 συνεχόμενα games από τον Ναδάλ με 3 break (5-2). Ο Ισπανός, μάλιστα, σέρβιρε για να κλείσει το σετ αλλά ο Ναβόνε με δύο break και ένα hold έκανε το 5-5. Όπως και στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός βρήκε ξανά break στο 11ο game (6-5) για να κλείσει το σετ με 7-5 και να πανηγυρίσει τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στην τετράδα.

Στον ημιτελικό ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/7) τον προερχόμενο από τα προκριματικά Κροάτη, Ντούγιε Αϊντούκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο με 6-2, 4-6, 6-4.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα