Νισικόρι - Τσιτσιπάς 2-0: Κατώτερος των περιστάσεων στο Μόντρεαλ

Δημήτρης Μύτικας
tsitsipas_usa_
Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά επί αμερικανικού εδάφους δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Κέι Νισικόρι με 6-4, 6-4 στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Η επιστροφή στην Αμερική δεν συνδυάστηκε με νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στο πρώτο του ματς για το τουρνουά του Μόντρεαλ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Κέι Νισικόρι και με σκορ 6-4, 6-4 γνώρισε τον αποκλεισμό.

Ένας αγώνας αρκετά κακός για τον Έλληνα τενίστα, στον οποίο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο backhand του, έχοντας πολλά νεύρα τα οποία δεν τον βοήθησαν καθόλου ν' αποδώσει όπως θα έπρεπε.

Πρώτο σετ γεμάτο νεύρα

Το εναρκτήριο σετ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας, αν και πήρε το πρώτο του service game για το 1-0, στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 5-0 games από τον Νισικόρι, το οποίο έφερε το Ιάπωνα τενίστα πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλά νεύρα στον 25χρονο τενίστα, με τα παράπονα του να έχουν αποδέκτη τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο Τσιτσιπά. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός αρχικά δέχθηκε με έντονο ύφος τα παράπονα του αθλητή του και στη συνέχεια αποχώρησε από το box μετά από απαίτηση του Στέφανου.

Αγωνιστικά το μόνο που κατάφερε ο νεαρός τενίστας ήταν να κάνει ένα πάρει πίσω ένα break από τον Ιάπωνα και στο 10ο game να είναι δύο break points μακριά από την ισοφάριση. Ωστόσο, αυτό δεν το επέτρεψε ο Νισικόρι, ο οποίος πήρε το σετ με 6-4.

Μικρή βελτίωση, αλλά το ματς είχε... χαθεί

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ολόιδια με το πρώτο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 με το service game του και στη συνέχεια δέχθηκε σερί 3-0 games (3-1). Ο Έλληνας δεν κατάφερε να απειλήσει τον Νισικόρι για να πάρει πίσω το break, με τα λάθη να είναι αρκετά και τα νεύρα να μην έχουν καταλαγιάσει.

Ο Ιάπωνας ήταν άρτιος πίσω από το σερβίς του και στο δέκατο game, όταν κλήθηκε να τελειώσει το ματς έκανε ξανά το 6-4 παίρνοντας την πρόκριση στον τρίτο γύρο του τουρνουά στο Μόντρεαλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα