Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά για Ζβέρεφ και δύο νίκες μακριά από το Νο.2

Δημήτρης Μύτικας
zverev
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πέτυχε την ανατροπή κόντρα στον Μπεν Σέλτον και με νίκη 3-6, 7-6 (3), 7-5 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Σε ένα ματς, το οποίο είχε πολλές διακοπές λόγω βροχόπτωσης, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πήρε τη νίκη επί του Μπεν Σέλτον με 3-6, 7-6 (3), 7-5 και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Σινσινάτι.

Η νίκη αυτή έφερε τον Γερμανό τενίστα, δύο νίκες μακριά από το Νο.2 του κόσμου, μετά την απόσυρση του Τζόκοβιτς και τον αποκλεισμό του Αλκαράθ. Αγωνιστικά ο Ζβέρεφ τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ, με τον Σέλτον να βρίσκει δυνατά χτυπήματα και με ένα break να βάζει τις βάσεις για το προβάδισμα στο ματς (6-3).

Από εκεί και πέρα ο Νο.4 του κόσμου, αν κα έμεινε πιστός στην τακτική του πίσω από τη βασική γραμμή, ανέβασε ρυθμό χωρίς όμως να καταφέρει να... σπάσει το σερβίς του Σέλτον. Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε σε tie-break με τον Γερμανό να κυριαρχεί και με το 7-6 (3) να στέλνει το ματς σε τρίτο σετ.

Στο decider set δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα, μιας και οι δύο τενίστες ήταν σταθεροί πίσω από το σερβίς τους. Βέβαια, το break που έψαχνε ο Ζβέρεφ στο δεύτερο σετ ήρθε την κατάλληλη στιγμή στο τελευταίο σετ και πιο συγκεκριμένα στο 11ο game όπου έκανε το 6-5 για να διαμορφώσει το 7-5 με τις μπάλες στα χέρια.

Στον ημιτελικό ο Ζβέρεφ θ' αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος επικράτησε επίσης με ανατροπή του Αντρέι Ρούμπλεφ με 4-6, 7-5, 6-4

Ρούνε και Τιάφο στον άλλο ημιτελικό του Σινσινάτι

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται και ο δεύτερο ημιτελικό στο Σινσινάτι, όπου Χόλγκερ Ρούνε και Φράνσις Τιάφο θα δώσουν... μάχη για ένα εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Φράνσις Τιάφο πήρε την πρόκριση στην τετράδα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είδε τον Χούμπερτ Χούρκατς ν' αποσύρεται από το court ελέω τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το ματς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Αμερικανός προηγούταν με 1-0 στα σετ.

Λίγο αργότερα ο Χόλγκερ Ρούνε «καθάρισε» τον Τζακ Ντρέιπερ με 6-4, 6-2. Ο 21χρονος τενίστας τελείωσε το ματς με 17 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη και πλέον είναι μια νίκη μακριά από τον 10ο τελικό της καριέρας του, κυνηγώντας τον 5ο τίτλο του και πρώτο μετά το Μόναχο το 2023.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα