Τένις: Τίτλος και στο Σινσινάτι για τον επιβλητικό Σίνερ

Newsroom
sinner
Τον τίτλο στο Masters του Σινσινάτι κατέκτησε ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος πήρε τη νίκη στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Φράνσις Τιάφο με 7-6(4), 6-2.

Μία ώρα και 38 λεπτά χρειάστηκε απέναντι στον Φράνσις Τιάφο ο Γιανίκ Σίνερ για να πάρει τη νίκη με 7-6(4), 6-2, κατακτώντας τον παρθενικό του τίτλο στο τουρνουά του Σινσινάτι, κάνοντας παράλληλα το 5x5 στους φετινούς τελικούς.

Η νίκη αυτή έδωσε στον Γιανίκ Σίνερ τον 15ο τίτλο της καριέρας του, με τον ίδιο να βελτιώνει στο 39-1 το φετινό ρεκόρ του με παίκτες εκτός 10άδας. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου στο Σινσινάτι.

Ο Νο.1 του κόσμου τελείωσε τον τελικό με 13 άσους (2 δίπλα λάθη), πέρασε το 56% του πρώτου service, κερδίζοντας το 85% των πόντων (28/33) και το 77% στο δεύτερο (20/26), έσβησε και τα 3 break-points του Τιάφο, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 8 προσπάθειες για break.

Στο πρώτο σετ, ο τελικός ήταν αρκετά ισορροπημένος. Οι δύο παίκτες κράτησαν τα σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο tie-break. Πρώτος που έκανε mini-break ήταν ο Σίνερ, με τον Τιάφο να έχει άμεση απάντηση και να μειώνει σε 2-1. Το σκορ έφτασε έως το 3-3, με τον Ιταλό ν' ανεβάζει ρυθμό και να κατακτά τους 4 από τους 5 επόμενους πόντους βρίσκοντας δύο mini-breaks στο τέλος, κλείνοντας το 1ο σετ με 7-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο σετ ο Σίνερ σέρβιρε…διαστημικά, παραχωρώντας συνολικά μόλις έναν πόντο πίσω από το service του και “σπάζοντας” δις τον Τιάφο προηγήθηκε με 5-1. Η μόνη αντίδραση που έβγαλε ο Αμερικανός ήταν να παρατείνει για ένα game τη νίκη του Σίνερ, ο οποίος στο 8ο game σέρβιρε για να κλείσει το σετ και να κατακτήσει τον τίτλο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα