Σίνερ: Απέλυσε τον γυμναστή και τον φυσιοθεραπευτή του

Newsroom
sinner_madrid24
Παρελθόν από το team του Γιανίκ Σίνερ αποτελούν ο γυμναστής του Ουμπέρτο Φεράρα και ο φυσιοθεραπευτής του Τζιάκομο Νάλντι.

Στα πρόσωπα του γυμναστή του Ουμπέρτο Φεράρα και του φυσιοθεραπευτή του Τζιάκομο Νάλντι βρήκε ο Γιανίκ Σίνερ τους δύο βασικούς υπεύθυνους για το διπλό θετικό δείγμα στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη, με συνέπεια ο Ιταλός να τους απομακρύνει από το team του.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, ο Νο.1 του κόσμου προέβη σε αυτές τις κινήσεις καθώς ο γυμναστής του φαίνεται να είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αγορά του σπρέι Trofodermin, το οποίο περιείχε την ουσία κλοστεβόλη. Ο φυσιοθεραπευτής του, από την άλλη, «πληρώνει» την απροσεξία να κάνει μασάζ στον τενίστα χωρίς ειδικά γάντια, γεγονός που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο επιχείρημα του Ιταλού για το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία.

Σίνερ: «Στο μυαλό μου ξέρω ότι δεν έκανα τίποτα λάθος»

Μετά τα παραπάνω γεγονότα ο Γιανίκ Σίνερ μίλησε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου ενόψει του US Open, με τον Ιταλό να επιβεβαιώνει το «διαζύγιό» του με τα παραπάνω μέλη του team του και να δηλώνει «καθαρός» χωρίς να έχει κάνει κάτι παράνομο.

Μάλιστα, ο Σίνερ έκανε ξεκάθαρο πως η συνθήκη αυτή δεν είναι η ιδανική πριν την έναρξη ενός Grand Slam, αλλά υπογράμμισε πως το γεγονός ότι πλέον δεν ζει με το βάρος της κατηγορίας θα τον βοηθήσει ν' αποδώσει καλύτερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Σίγουρα δεν είναι ιδανική κατάσταση πριν από ένα Slam, αλλά μέσα μου ξέρω ότι δεν έκανα τίποτα λάθος κι αυτό μου δίνει δύναμη. Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι, οι φαν μου το ξέρουν. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχω παραβιάσει ποτέ τους κανόνες και δεν θα έκανα τίποτα παράνομο. Σε αυτές τις στιγμές, πολλοί ήταν κοντά μου και κατάλαβα ότι έχω φίλους. Έπαιζα με αυτό το βάρος μέσα μου και πήγε καλά, αλλά προφανώς η απελευθέρωση από αυτή τη σκέψη με κάνει να νιώσω και να παίξω καλύτερα σε αυτό το τουρνουά».

Για την κριτική που δέχθηκε από άλλους παίκτες, όπως οι Κύργιος και Σαποβάλοφ:

«Κάθε διαδικασία έχει τις δικές της διαδικασίες. Καταλαβαίνω την απογοήτευση ή τις σκέψεις, για παράδειγμα παικτών που είχαν τιμωρηθεί και έπρεπε να περιμένουν την οριστική απόφαση, αλλά αυτοί, σε αντίθεση με εμάς, δεν ήξεραν πως η απαγορευτική ουσία μπήκε στο σώμα τους, κάτι που καθυστέρησε τις διαδικασίες. Εμείς το καταλάβαμε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή».

Για το γεγονός ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη του:

«Όσον αφορά εμένα πάντα πίστευα ότι θα συνεχίσω να παίζω τένις γιατί μέσα στο μυαλό μου ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα κακό.

Ήξερα ότι ήμουν “καθαρός” και δεν μπορούσα να περιμένω να το αποδείξω. Φυσικά, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι σοβαρός άνθρωπος που σέβομαι τους κανόνες, αλλά ξέρω επίσης ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα