Τένις: Το γεγονός που έσπασε το σερί του Big-3

Δημήτρης Μύτικας
djokovic_nadal_federer
Ένα ιστορικό σερί σταμάτησε στο US Open, μετά τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2002 κανένας τίτλος Grand Slam δεν κατέληξε σε έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Για πρώτη φορά, μετά από 22 χρόνια, ένας τίτλος Grand Slam δεν καταλήγει στα χέρια του Big-3 του τένις μετά τον αποκλεισμό - σοκ του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Αλεξέι Ποπίριν, γεγονός που αποτελεί ιστορικό «στοπ» σε ένα τεράστιο σερί.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος αγωνίστηκε στο US Open, γνώρισε την ήττα από τον Αλεξέι Ποπίριν με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός συνέχειας. Με τον Ράφα Ναδάλ να λείπει από το αμερικανικό Grand Slam και τον Ρότζερ Φέντερερ να έχει αποσυρθεί, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι ήταν ο μόνος διεκδικητής από το Big-3 της ATP.

Η ήττα και συνάμα ο αποκλεισμός του Σέρβου τενίστα σήμανε το τέλος ενός τεράστιου σερί 22 ετών, όπου Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ βρίσκονταν - τουλάχιστον ένας από τους τρεις - στη λίστα με τους κατόχους των Grand Slam.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2002 όταν κανείς από τους τρεις δεν είχε κατακτήσει κάποιο από μεγάλα τουρνουά της χρονιάς. Τότε ο Τόμας Γιόχανσον είχε κατακτήσει το Australian Open, ο Άλμπερτ Κόστα ήταν ο νικητής στο Roland Garros, ο Λέιτον Χιούιτ σήκωσε το τρόπαιο του Wimbledon και ο Πιτ Σάμπρας προσέθεσε ακόμη ένα Slam με τον τίτλο του US Open εκείνης της χρονιάς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα