Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη και απομάκρυνση από την 8άδα στο Race

Newsroom
tsitsipas_us_open
Η νέα εβδομάδα στην ATP βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά μία θέση κάτω στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Έλληνα να χάνει έδαφος από την 8άδα του Race που δίνει εισιτήριο για τα Finals.

Στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είδε το εισιτήριο για τα ATP Finals ν' απομακρύνεται μιας και έχασε αρκετό έδαφος από τους άλλους διεκδικητές μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο US Open.

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Davis Cup λόγω τραυματισμού, έχει 3.390 βαθμούς και είναι πίσω από τον Άλεξ Ντε Μινόρ που έπεσε επίσης από την δεκάδα μετά την μεγάλη άνοδο του Τέιλορ Φριτζ, ο οποίος βρέθηκε στον τελικό του US Open.

Όσον αφορά το race o Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται επίσης στη θέση Νο.12 με 2.735 βαθμούς, ωστόσο η διαφορά του από τον 8ο Ρούμπλεφ είναι μεγαλύτερη των 700 βαθμών.

Νέο Νο.2 ο Ζβέρεφ, έπεσε δύο θέσεις ο Τζόκοβιτς

Πέραν τις αλλαγές για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλαγές προέκυψαν και στην δεκάδα του ATP Ranking.

Εκεί, μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος σκαρφάλωσε στο Νο.2 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να πέφτει στο Νο.4 μετά τον γρήγορο αποκλεισμό του από το αμερικανικό Grand Slam.

Εντός δεκάδας μπήκε με ηχηρό τρόπο ο Τέιλορ Φριτζ, ο οποίος μετά την πορεία του έως τον τελικό του US Open κέρδισε πέντε θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο.7 του κόσμου.

Δείτε εδώ αναλυτικά την παγκόσμια κατάταξη στην ATP

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα