Σίνερ: Η επίσημη αντίδραση μετά την απόφαση της WADA να προσφύγει στο CAS

Newsroom
sinner_beijing
Την έντονη απογοήτευσή του μέσω ανακοίνωσης εξέφρασε ο Γιανίκ Σίνερ, μετά την πρόσφατη απόφαση της WADA να προσφύγει στο CAS για την υπόθεση ντόπινγκ του Ιταλού...

Η WADA το πρωί του Σαββάτου (28/9) έκανε γνωστό πως θα προσφύγει στο CAS αναφορικά με την υπόθεση ντόπινγκ του Γιανίκ Σίνερ, αμφισβητώντας την απόφαση της ITA η οποία τον αθώωσε σε πρώτο στάδιο.

Ο Ιταλός τενίστας, μετά την είδηση αυτή, εξέφρασε την απογοήτευσή του γι' αυτό που συνέβη κάνοντας ξεκάθαρο πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για ν' αποδειχθεί η αθωώτητά του.

Η επίσημη ανακοίνωση του Σίνερ

«Είμαι απογοητευμένος που άκουσα ότι η WADA αποφάσισε να ασκήσει έφεση για το αποτέλεσμα της ακρόασής μου στην ITIA, καθώς οι ανεξάρτητοι δικαστές με έκριναν αθώο.

Τους τελευταίους μήνες, σε όλη αυτή τη διαδικασία, υπήρξαν τρεις ξεχωριστές ακροάσεις που επιβεβαίωσαν την αθωότητά μου. Μήνες συνεντεύξεων και ερευνών κορυφώθηκαν με την ακρόαση σε τρεις ανώτατους δικαστές που εξέτασαν κάθε λεπτομέρεια.

Εξέδωσαν μία εμπεριστατωμένη απόφαση, κρίνοντας ότι δεν ήταν δικό μου λάθος, με σαφή αποδεικτικά στοιχεία και τη συνεργασία μου καθ’ όλη τη διάρκεια.

Μετά από μια τόσο ισχυρή διαδικασία, τόσο η ΙΤΙΑ, όσο και η ιταλική αρχή αντιντόπινγκ, αποδέχθηκαν την απόφαση και παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να ασκήσουν έφεση.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Ωστόσο, είναι δύσκολο να δούμε τι θα κερδίσουμε ζητώντας από τρεις διαφορετικούς δικαστές να εξετάσουν ξανά τα ίδια γεγονότα.

Λέγοντας όλα αυτά, δεν έχω τίποτα να κρύψω και όπως έκανα όλο το καλοκαίρι θα συνεργαστώ πλήρως στη διαδικασία προσφυγής και θα παράσχω οτιδήποτε χρειαστεί για να αποδείξω για άλλη μια φορά την αθωότητά μου.

Καθώς η υπόθεση εκκρεμεί τώρα ενώπιον του CAS, δεν θα σχολιάσω περαιτέρω».

Statement Sinner

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα