Σίνερ - Αλκαράθ 1-2: Τεράστια ανατροπή και τίτλος για τον Ισπανό

Δημήτρης Μύτικας
alcaraz_pekino
Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Masters στην Κίνα με 6-7(8), 6-4, 7-6(3) απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ, με τους δύο αθλητές να προσφέρουν έναν συναρπαστικό τελικό στο κοινό.

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να φέρει... τούμπα τον τελικό στο τουρνουά Masters της Κίνας και με 6-7(8), 6-4, 7-6(3) κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ.

Άντεξε και εκμεταλλεύτηκε το ποσοστό του στα tie-breaks

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος αν και έχασε τρία break points στο πρώτο service game του Σίνερ κατάφερε να... σπάσει το σερβίς του Ιταλού στο 4ο game του πρώτου. Ο Ισπανός πήρε προβάδισμα τριών games (1-4) και όλα έδειχναν ότι έχει βάλει τις βάσεις για να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Βέβαια σε αυτό είχε αντίθετη άποψη ο Νο.1 του κόσμου. Τη στιγμή που σέρβιρε ο Αλκαράθ για να κατακτήσει το σετ, ο Ιταλός έκανε το break (4-5) και στη συνέχεια έφερε το σετ στα ίσα (5-5). Μάλιστα, στο 11ο game ο Σίνερ έσβησε set point του Ισπανού, στέλνοντας το σετ σε tie-break. Εκεί ο νεαρός Ιταλός πραγματοποίησε την ολική ανατροπή στο σετ και διεύρυνε το σερί του σε κερδισμένα tie-break μέσα στη σεζόν (18-1), παίρνοντας κεφάλι στον τελικό.

Χρειάστηκε ένα break ο Ισπανός για την ισοφάριση

Η εκκίνηση του δεύτερου σετ βρήκε τους δύο τενίστες πολύ σταθερούς από τη θέση του σέρβις. Ο πρώτος που βρέθηκε κοντά στο break ήταν ο Αλκαράθ, αλλά είδε τον Σίνερ να του σβήνει τα δύο break points.

Ο Ισπανός, όμως, βρήκε εκ νέου δύο ευκαιρίες για break στο 9ο game τις οποίες ο Ιταλός δεν κατάφερε να αποτρέψει, με συνέπεια να δέχεται το break. Ο κάτοχος των φετινών Roland Garros και Wimbledon έκανε το 5-4 και με τις μπάλες στα χέρια έκλεισε το σετ στο 10ο game (6-4).

Στο tie-break κρίθηκε ο τίτλος

Η σταθερότητα του δεύτερου σετ πίσω από τη γραμμή του σερβίς δεν ήταν το πιο ισχυρό... όπλο για τους δύο παίκτες στο τρίτο σετ. Όπως στο εναρκτήριο σετ του τελικού ο Αλκαράθ βρήκε πολύ γρήγορα τον τρόπο για να... σπάσει το σερβίς του Σίνερ και να πάρει προβάδισμα στο σετ. Ωστόσο, ο Ισπανός ήταν στο ίδιο έργο θεατής αφού δέχθηκε break στο 8ο game, βλέποντας τον Σίνερ να φέρνει στα ίσα το σκορ (4-4) και στη συνέχεια να παίρνει προβάδισμα (5-4).

Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες διατήρησαν τα σερβίς τους με τον τίτλο να κρίνεται στο tie-break. Ο Σίνερ ξεκίνησε πολύ καλά με τρεις σερί πόντους, ωστόσο η απάντηση του Αλκαράθ ήρθε άμεσα. Ο Ισπανός ισοφάρισε (3-3) και έως το τέλος δεν άφησε τον Ιταλό να πάρει πόντο κλείνοντας το σετ για το 2-1, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα