Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 0-2: Ρωσικό «στοπ» για τον Στέφανο στη φάση των "16"

Δημήτρης Μύτικας
Την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Σανγκάη πήρε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ επικρατώντας με 7-6(3), 6-3 του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των "16".

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε τη δέκατη ήττα του σε 14 αγώνες από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και αποκλείστηκε από το τουρνουά Masters στη Σανγκάη. Ο Ρώσος επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 7-6(3), 6-3 και θα βρεθεί στην οκτάδα του θεσμού.

Το tie-break έδωσε το προβάδισμα στον Μεντβέντεφ

Η έναρξη στο ματς ήταν άκρως ανταγωνιστική. Οι δύο παίκτες στάθηκαν στο μέγιστο βαθμό πίσω από τα σερβίς τους. Ευκαιρίες για μπρέικ είχε μόνο ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις για να διατηρήσει ανέπαφο το σερβίς του.

Οι παραπάνω λόγοι είχαν ως αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο tie-break. Εκεί, ο Νο.5 του κόσμου είχε καλύτερο μομέντουμ και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη του 26χρονου τενίστα. Κάνοντας δύο μίνι μπρέικ, ο Ρώσος έκανε το 7-3 και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 7-6(3).

«Έχασε» το μυαλό του ο Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ πήρε την πρόκριση

Μετά το τέλος του πρώτου σετ ο Ντα​​​​​​​νιίλ Μεντβέντεφ ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο, αναγκάζοντας τον να καλέσει ιατρικό time out. Αυτό επηρέασε τον Ρώσο και με την είσοδο στο δεύτερο σετ δέχθηκε μπρέικ από τον Τσιτσιπά, ο οποίος με hold έκανε το 2-0.

 

Η απάντηση του Ρώσου ήταν αμεσότατη και με σερί 2-0 έφερε το σετ στα ίσα. Σε εκείνο το σημείο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έχασε» το μυαλό του καθώς μετά από time violation warning διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή καλώντας τον supervisor στο court. Ο Έλληνας έχασε τον ρυθμό του και στα επόμενα τέσσερα games δεν κατάφερε ν' απειλήσει τον Μεντβέντεφ.

Μάλιστα στο 8ο game, ο Νο.12 του κόσμου δεν μπόρεσε να βρει τις απαραίτητες λύσεις για να σβήσει το διπλό break point του αντιπάλου, γεγονός που τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο (5-3). Στο 9ο game ο Μεντβέντεφ δεν λάθεψε με τις μπάλες στα χέρια και έκλεισε το σετ με 6-3.

Ο αντίπαλος του Ρώσου στα προημιτελικά θα είναι ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Μπεν Σέλτον με 6-4, 7-6(1).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα