Σίνερ: Το απίθανο στατιστικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Δημήτρης Μύτικας
djokovic_sinner
Ένα εκπληκτικό στατιστικό διατηρεί ο Γιανίκ Σίνερ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα και τη μεγάλη νίκη του στον τελικό του Masters στη Σανγκάη...

Στην κατάκτηση του τίτλου του τουρνουά Masters της Σανγκάη έφτασε ο Γιανίκ Σίνερ, την Κυριακή (13/10) επικρατώντας με straight sets (7-6|4|, 6-3) του Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό.

Πέρα από την επικράτηση και διεύρυνση του φετινού του ρεκόρ (65-6), ο Νο.1 του κόσμου διατήρησε για ακόμη μία φορά ένα ασύλληπτο στατιστικό κόντρα στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός τενίστας έγινε ο μόνος παίκτης ο οποίος δεν έχει απειληθεί για δύο διαδοχικά παιχνίδια στο σερβίς του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μάλιστα, ο 23χρονος τενίστας με τη χθεσινή του νίκη ο Σίνερ πέτυχε την τρίτη σερί επικράτηση κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον 37χρονο να έχει κατακτήσει μόλις δύο σετ από τα οκτώ που έχουν παιχτεί.

 

Σημειώνεται πως με την νίκη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σίνερ έφτασε τις 12 κόντρα σε αντιπάλους του Top10 μέσα στη χρονιά, με τον 23χρονο να εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του το year-end No1 της ATP Rankings για το 2024.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα