Τσιτσιπάς - Βαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Απέδειξε την ανωτερότητά του και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Δημήτρης Μύτικας
Τη νίκη στη φάση των "16" του τουρνουά στη Βασιλεία πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Μπότικ Βαν ντε Ζαντσχούλπ και με 7-6(3), 7-5 πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά στη Βασιλεία σφράγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σε ένα γεμάτο ματς επικράτησε του Μπότικ Βαν ντε Ζαντσχούλπ με 7-6(3), 7-5 στο πλαίσιο της φάσης των "16" του ελβετικού θεσμού.

Ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολλανδού αντίπαλού του, σβήνοντας παράλληλα όντας πολύ συνεπή στα σημεία που απειλούταν το σερβίς του. Ο Νο.11 του κόσμου βρήκε καλές επιστροφές σε κομβικά σημεία του ματς και με πολύ καλά χτυπήματα έβαλε δύσκολα στον Ζαντσχούλπ, ο οποίος δεν βρήκε σχεδόν ποτέ... απαντήσεις στα προβλήματα που του δημιούργησε ο Έλληνας.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ζάντσχουλπ στο tie-break για το προβάδισμα

Αν και το ματς ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κάνουν από ένα break ο καθένας (1-1), η σταθερότητα στο σερβίς ήταν σε πολύ καλά επίπεδα. Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Μποτίκ Βαν ντε Ζαντσχούλπ διατήρησαν ανέπαφα τα σερβίς τους. Βέβαια, πιο κοντά στο... σπάσιμο του αντίπαλου σερβίς βρέθηκε ο Ζαντσχούλπ, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει τρεις φορές τον τρόπο για να σβήσει τα break points του Ολλανδού.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Νο.11 του κόσμου έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (5-0). Ο Ζαντσχούλπ πήρε τους πρώτους του πόντους, μειώνοντας σε 5-3 αλλά ο Τσιτσιπάς με νέο σερί έκλεισε το tie-break (7-3) και κατέκτησε το σετ με 7-6(3).

 

Έκανε break στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ και πήρε την πρόκριση

Στο δεύτερο σετ ο Ζαντσχούλπ ξεκίνησε από τη θέση του σερβίς. Ο Ολλανδός ήταν σταθερός με τις μπάλες στα χέρια, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ψάχνει την στιγμή για να πιέσει. Ο Έλληνας τενίστας, μάλιστα, βρέθηκε πολύ κοντά στο break αλλά ο Ζαντσχούλπ έσβησε το break point διατηρώντας ξανά το σερβίς του.

Αυτό, βέβαια, δεν συνέβη για τον Ολλανδό στο 11ο game. Ο Τσιτσιπάς βρήκε ακόμη ένα break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για να φτάσει ένα game μακριά από την κατάκτηση του σετ και της πρόκρισης συνάμα. Με το σκορ στο 6-5, ο 26χρονος τενίστας δεν λάθεψε με τις μπάλες στα χέρια και έκλεισε το σετ με 7-5, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα προκύψει από την αναμέτρηση του Πέδρο Μαρτίνες με τον Αρτούρ Φις, με τον οποίο θ' αγωνιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής (25/10) στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα